Фудбал Фудбал/Вести

Jovanović: Želim da opravdam očekivanja

Autor: CZBG, izvor: sd-crvenazvezda.net

“Zvezdina deca” su na utakmici protiv Udinezea pokazala da stručni štab sa pravom može da polaže velike nade u budućnost Crvene zvezde.

Jedan od fudbalera koji se rodio iste godine kada je Dejan Stanković debitovao za Crvenu zvezdu je i Vukašin Jovanović. Zvezdin mladi štoper je dobro obavio defanzivne zadatke, i zajedno sa svojim drugovima iz poslednje linije, uspeo da doprinese tome da Crvena zvezda ne primi gol.

Osećaj je fenomenalan. Znali smo da će biti sjajna utakmica, i upravo je takva i bila. Udineze je odlična ekipa koja beleži zapažene rezultate u Seriji A. Gotovo 70% nas koji smo igrali protiv Udinezea je gledalo Dekija na televiziji dok je na svetskom prvenstvu branio boje naše zemlje. Ja sam čak skupljao lopte kad je on igrao protiv Italije na Marakani. Mislim da je jedan dečački san za mene ostvaren – rekao je Jovanović, i nastavio:

Vule i Deki
Vule i Deki

Napravio je fenomenalnu karijeru, i zaslužio je ovakvu oproštajnu utakmicu, s obzirom na sve što je uradio. Ukoliko doživim samo polovinu onoga što je on doživeo, biću srećan čovek. Zaslužio je sve ovo, on je veliko fudbalsko ime za našu zemlju.

Jovanović je naglasio da je za Zvezdu sada najbitnije da pobeđuje, i smatra da je pravo mesto za pobedu Kragujevac, u narednom kolu prvenstva.

Očekuje nas jako teška utakmica u Kragujevcu, protic neugodnog domaćina. Nama je utakmica protiv Udinezea značila mnogo na psihološkom planu, pobedili smo, tako da idemo u Kragujevac po tri boda. Sve osim pobede će biti neuspeh za nas. Želimo da budemo što bliži večitom rivalu na tabeli, i da se potom dobro spremimo za drugi deo sezone.

Upravo u drugom delu sezone, na proleće, Vukašin Jovanović bi mogao da zabeleži i značajniju minutažu.

Zato sam i potpisao ugovor za Crvenom zvezdom, jer su mi rekli da sam budućnost kluba i da od mene dosta očekuju. Svaki minut koji budem dobio, da li protiv Udinezea ili nekog drugog, pokušaću da iskoristim i to odmah, a ne da čekam sezonu ili dve. Nadam se da ću opravdati očekivanja navijača, uprave i trenera – zaključio je Jovanović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама