Фудбал Фудбал/Најава утакмица

U Kragujevac po pobedu

Autor: CZBG, Milan P.

czbgtv.com
czbgtv.com


U okviru 13. kola JSL, Crvenu zvezdu ugostiće ekipa Radničkog iz Kragujevca. Utakmica će se odigrati u subotu 22. novembra, sa početkom u 13 časova. Biće ovo nova prilika za crveno – bele da se svojim navijačima prikažu u nešto boljem svetlu, u odnosu na prethodne mečeve.


Ne blista Crvena zvezda u poslednje vreme, najblaže rečeno. Na momente je igra crveno – belih delovala i katastrofalno. Remijem protiv ekipe Čukaričkog, Zvezda je povratila zaostatak od 4 boda u odnosu na večitog rivala. Opet je Crvena zvezda delovala potpuno bezidejno, bez plana kako postići pogodak, bez ikakvog sistema u igri. Nisu momci u crveno – belim dresovima uspeli da savladaju ekipu sa Banovog brda uprkos brojčanoj prednosti na terenu u većem delu utakmice.

Za vreme pauze Crvena zvezda odigrala je prijateljsku utakmicu sa Udinezeom. Priliku su dobili igrači koji nisu imali veliku minutažu u dosadašnjem toku sezone. Najbolji utisak ostavili su momci ponikli u Zvezdinoj omladinskoj školi, te se nadamo da će šansu za dokazivanje dobiti već na narednom meču u Kragujevcu. Na gol će, sasvim sigurno, I ovoga puta stati Predrag Rajković. U poslednjoj liniji tima stvari su manje – više poznate. Na mestima centralnih halfova trebali bi da se nađu Darko Lazić I Bogdan Planić. Treba istaći I da je mladi Vukašin Jovanović svojom partijom protiv Udinezea zaslužio da mu se ukaže šansa. Savo Pavićević je siguran na poziciji desnog beka, dok će na levoj strani bili kapiten Mijailović. Pozicija defanzivnog veznog igrača rezervisana je za Aleksandra Kočevića. Mihajlo Ristić je na pomenutoj prijateljskoj utakmici još jednom potvrdio da izrasta u odličnog igrača, te nema razloga da se ne nađe u startnih 11 protiv Radničkog. Miloš Bonsančić je svojim potezima u prethodnim mečevima nagovestio da bi u finišu polusezone mogao konačno da uhvati pravu formu I pruža partije kakve se od njega očekuju. Pored njega, na poziciji ofanzivnog veznog igrača trener Lalatović imaće I Aleksandra Kataija, koji je pokazao da I te kako može biti koristan. Darko Lazović zauzeće poziciju desnog krila, dok je na poziciji levog krila izvestan Nejc Pečnik. U samom špicu napada zaslužio je da se nađe u startnoj postavi mladi Luka Jović. Uprkos nekim promašajima, ovaj momak ima izuzetan potencijal I svojim igrama je zaslužio da bude starter u subotu. Šef stručnog štaba imaće će na raspolaganju I drugu dvojicu napadača, Đorđa Rakića I Đorđa Despotovića.

Ekipa Radničkog iz Kragujevca nalazi se na poslednjem mestu JSL sa 6 osvojenih bodova I samo 2 postignuta gola uz čak 16 primljenih. Uprkos svim problemima I nedostacima u igri Crvene zvezde, sve osim ubedljive pobede crveno – belih bilo bi zaista šokantno.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама