Ватерполо Ватерполо/Извештаји

Častan oproštaj Zvezde od Lige šampiona

Autor: CZBG

Vaterpolisti Crvene Zvezde poraženi su i u revanšu, nakon dobre partije našeg mladog tima, od riječkog Primorja rezultatom 8:15 (4:1, 2:4, 2:4, 0:6).  Ponovio se scenario sa prve utakmice u Beogradu kada su se naši momci odlično držali 3/4,  a do pada dolazi u poslednjoj, 4/4, kada je iskustvo i kvalitet Primorja došlo do izražaja. Treba napomenuti da je i na ovoj utakmici naša ekipa bila oslabljena za neigranje golmana Denisa Šefika.

Počelo je fantastično, Zvezda je odigrala verovatno i najbolju četvrtinu ove sezone, Strahinja Rašović iz peterca dovodi Zvezdu u vodstvo, Tomašević realizuje igrača više za 2:0. Nakon što je Garcia smanjio za 2:1, Strahinja Rašović plasira žabicu u Vićanov gol za 3:1, a potom ponovo Tomašević realizuje igrača više za fantastičnih 4:1. Sjajnu odbranu je u tim momentima igrala naša ekipa, a da nije bilo brzopletosti i nekih grešaka u napadu, prednost je mogla biti i veća. U 2/4 budi se i domaća publika, Zvezda održava 3 gola prednosti golovima novopečenih reprezentativaca Viktora i Strahinje Rašovića za 6-3. U tim momentim i Riječani stežu igru u odbrani, a golovima Petrovića i Muslima stižu na samo gol zaostataka za 6-5 i tim rezultatom se odlazi na poluvreme.

Odmah na početku 3/4 Rumun Radu koji je zadao dosta problema u oba meča našoj ekipi izjednačuje na 6-6, da bi Tomašević i treći puta realizovao igrača više za 7-6. Od tada naša ekipa se sve teže nosi sa pritskom domaćina, koji golovima Šetke, Burića iRadua okreću rezultat na 7-9 za Primorje. Do kraja 3/4 Eškert smanjuje na 8-9, a naša ekipe ne uspeva izjednačiti rezultat do kraja ovog perioda. na početku poslednjeg perioda Zvezdaši ne koriste igrača više, a Primorje pojačava tempo za na kraju ubedljivu pobedu, iako se većim delom meča vodila velika borba između dve ekipe.

Čestitke našoj mladoj ekipi i stručnom štabu na prikazanom u ovom dvomeču.

PRIMORJE EB – CRVENA ZVEZDA 15:8 (1:4, 4:2, 4:2, 6:0)

Bazeni Kantrida. Gledatelja 1.000

Suci: Sergej Naumov (Rusija) i Mark Koganov (Azerbajdžan). Delegat: Gianni Lonzi (Italija)

PRIMORJE EB: Vićan (6 obrana), Burić 1, Radu 4, Krapić, Buljubašić 2, Sukno 1 (1), Muslim 2, Petrović 1, Mudražija, Elez 1, Šetka 1, Xavi Garcia 1, Buljubašić, Čubranić

CRVENA ZVEZDA: Draksimović, S. Rašović 3 (1), Drašković, Tankosić, Tomašević 3, Eškert 1, Bijelić, V. Rašović 1, Ranđelović, Njegovan, Rackov, Obradović, Tanović

Igrač više: Primorje EB 11 (7) Crvena zvezda 8 (4)

Peterci: Primorje EB 1 (1) Crvena zvezda 1 (1)

Tri isključenja: V. Rašović (27)

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама