Dobro dosao Dark22
Pozdrav i još jednom dobrodošao! 😀
Још једном да напоменем да на овом делу форума могу да пишу и гости који нису регистровани или им налози нису активирани, те могу поставити питања. За то имају одређене теме.
Добро знај да увек ту сам ја...
ЗВЕЗДУ МИ НЕ МОЖЕШ УЗЕТИ!
Звезда је небеско тело које зрачи сопственом светлошћу. Наша земаљска, народна и српска Црвена звезда није небеско тело, али се деценијама хранила љубављу из неколико милиона срца која је воле. Можда не може да сија толико, али свакако плени лепотом и неисцрпном енергијом генерације нвијача Црвене Звезде. Данас, рањена Црвена звезда проживљава најтеже дане у својој историји. И то нарвно није превише чудно, јер и Србија проживљава такође најтеже дане у својој историји. Данас је Србија продана, издана земља у којој је један човек све приватизвао и обесмислио. Коју поткрадају и уништавају полуписмени или неписмени људи...Али оно што јесте чудно и оно што никако не могу да схватим је што су нашој Звезди многи који је воле окренули леђа, потиснули љубав и осећања и дозволили да се она идентификује са пропалицама нашег друштва. Епа није баш тако! И то ћу у наредним редовима пробати и да докажем и да освестим Звездаше.
Звезда као и Партизан су народни клубови, који правно немају дефинисаног власника и не треба да имају. То су две идеологије које су привукле много људи сличних схватања. То су спортска друштва која имају независне клубове у различитим спортовима. Сваки клуб има своју управу, оне су хвала Богу пролазне и замењиве. Неке су биле више успешне нека мање, неких се више сећамо, али свакако оне нису клуб, нити у ширем смислу предстваљају било који од ових или неких других клубова. Они су правни застуници који би требало да се бирају на основу унапред утврђених правила статутом клубова. Код нас то на жалост никада није био случај. Сваку од управа Звезде и Партизана у било ком спорту, а посебно у два најпопуларнија фудбалу и кошарци поставља државна власт и то не преко својих органа, него преко својих веза постављајући себи блиске људе. Од почетка, односно од оснивања Звезда је привукла широке народне масе. Легенда каже да је то углавном била градска мангупарија која се противила тадашњем режиму. Тај дух слободе привукао је много људи. Много срца је постало црвено бело и куцало за те две прелепе боје. Генерације звездаша се васпитавало у том духу, па је још давно настала фраза да је „навијање за Звезду ствар кућног васпитања“. Љубав се преносила са колена на колено и није јењавала у зависности од резултата. Ја сам рођен пре Барија и врло добро знам како се Звезда волела у временима највећег успеха у историји и како се, па можда и још јаче волела у временима највећег посрнућа спортског друштва, деведесетих и двехиљадитих година. Памтим пуну маракану против ОФК Београда на отварању пролећне сезоне и 10 бодова заостатка за тада моћним Партизаном. Памтим како се Звезда волела и пратила када су за њу играли испод просечни фудбалери и кошаркаши, када смо резултатски, финансијски и у сваком смислу каскали за највећим ривалом. Затим однешење кошева са Малог Калемегдана, генерације не плаћених кошаркаша и фудбалера које намерно нећу да помињем. Борбу за опстанак у препуном пиониру или пријатељаку утакмицу на отварању сезоне на маракани. Зведа се волела у тим временима патње можда и још јаче него икада. Свака песма, сваки стих, свака текма одисала је љубављу и поштовањем према посрнулом великану и још више вером у боље сутра...Данас су урпаве Звезде и Партизана као што су увек и биле режимске. Јака ствар, управе се мењају, никада се нико није идентификовао са управама већ са клубовима и са свиме оним што они престваљају. Проћи ће Терзић и Дрчелић, Звезда ће остати. Пре друштвњених мрежа људима није ни било важно ко седи у управама, мерило је био једино терен. Свако жито има кукоља. Никоме не можемо да бранимо да навија за Звезду, али нећемо сигурно да је идентификујемо са тим шљамом и издајником само зато што је „Звездаш“. Јавна је тајна да прве екипе професионалних навијачких група и Звезде и Партизана подржавају овај најгори режим у историји. Па шта? Jака ствар. Двеста људи инструисаних и контролисаних ко зна од кога и због којих мотива. Јесу ли они Звезда? Јесу ли они Партизан? Хоће ли 80 година историје поништити шака изманипулисаних и себичних људи који су свој лични интерес ставили испред државног и звездиног? Моји звездаши зашто сте насели на спин да данaс волети Звезду знали бити ћаци? Исте управе исти навијачи, ми смо ћаци ако идемо на утакмице, а „они“ су „опозиција“ ако иду на утакмице? Делује мало глупо, тенденциозно и злонамрно такво тумачење. Већина правих Звездаша су нормални људи, против режима, против оваквих управа и навијачких група. Али сви ти Звездаши треба да знају да је маракана њихова, да је арена њихова и да само одласком на утакмицу можемо да спасимо нашу Звезду и све оно што она представља. А Звезда хвала Господу није Александар Вучић, Звезда није снс, Зведаши нису ћаци. Ћаци не могу да воле, они су глупи, безобразни, неписмени, себични и у њиховим срцима нема места за љубав нити разумевање за све оно што Црвена Звезда представља.
А шта Звезда представља? Звездаши, завирите у своја срца, погледајте дубоко унутра видећете само њу. Нашу прву љубав, нашу велику срећу и нашу велику патњу. Погледајте још мало дубље. Видећете сузе наком изгубљеног финала против Меша из Вероне или оне трагичне ноћи из Бордоа. Видећете неописиву срећу након треће и четврте утакмице полуфиналне серије са Партизаном у кошарци 2015 године. Видећете понос из Барија и Токија, Салзбурга... Звезда је институција, постоји 80 година. Звезда је и Љуба Тадић и Драган Николић и Небојша Глоговац, Звезда смо сви ми живи који је безусловно и најјаче волимо и данас. Звезда смо сви ми који разумемо њене успоне и падове и њену величину. Звезда сте и ви који сте јој услед неспоразума окренули леђа на кратко, али ћете се вратити, Звезда смо сви ми који је волимо. И зато драги моји Звездаши сви на Маракану, сви у Арену, сви и на марс ако треба, сви тамо где је Звезда, јер Звезду вам не дамо! Звезду не можете да нам одузмете!
Довољно сам пуштао, али на спортским темама нећу да видим ништа везано за политику и те приче које водите. Тема је утакмица, спорт и тиме се бавите. Ако не од сада бришем све постове који имају било какве политичке, верске или неке друге конотације са било које спортске теме на којој се исти појаве.
Popusis mi kurac seljoberu bosanski, jel si me cuo raspala picko.Oterao sam u kurac i onu celavu picku iz Borce a sad teram i tebe.Ovo je drugi i zadnji put da ti, nepismeni ljakse, meni brises postove.Ti ces da glumis meni neko mudo retarde, mozes samo da mi popusis kurcinu.Teram u kurac i tebe i tvoj usrani forum.Ti treniraj strogocu prema retardima mongoloidnim kao sto su Uske(Dambo) i Pami.Meni nikad niko nije i nece naredjivati i zato JA tebe i ODJEBAVAM.
Бан. 30 дана, ако се смилујем да ти после допустим да пишеш.
Jako sam šokiran i neprijatno iznenadjen ovom dozom mržnje i agresivnosti. Ovo je dokaz da sam pod udarom odredjenih struja kojima odavno trn u oku po čijem nalogu mene napadaju. Na RSB su mi pretili ali nisam odustajao i nisam zeleo da im dam to zadovoljstvo da me ucutkuju. Doživeo sam mnogo ružnih poruka, pretnji, nepravdi ali nikad nikome nisam prećutao niti sam vredjao ni pretio. Imao sam težak život i nisam dozvolio da ga dodatno otežavaju. Apelujem na administraciju da se istraži po čijem nalogu želi da mi napakosti. Na RSB im je bilo lakše mene banovati nego da do da suprostave struji koja mi preti. Svi su oni umreženi i rade po nalogu istih ljudi. Administracija mi se odnosila na jako pokvaren način. Na MCZ su bili mnogo lukaviji i tu je odredjeni administrator prilazio kao prijatelj. Nisam ni slutio šta će slediti kad mi se uvlacio i zeleo je da me upozna i da stupi samnom u kontakt i da se sprijateljimo na Fejsbuku. Neću da precutim da je to bio administrator Meda koji se ispostavio kao jako loš čovek. Jer je ubrzo nakon lažnih ljubaznih reči okrenuo ploču kad sam odbio da mu podelim svoje kontakt informacije i počeo je da mi preti banom a da ja nijedan jedini problem nisam napravio. Kad sam postavio par kritična ali ključna pitanja je usledio trajni ban. Jako lukavo i pokvareno. Bogami i kukavički uradjeno, sa ledja kako bi reklo. Do sada ovde nisam imao nijedan problem možda neki nesporazum ali ovakav prostatluk na svoj račun još nisam video ovde i zato apelujem na administraciju da se ne ispusti situacija tek tako nego da se istrazi, možda se otkrije pozadina.
@pami ово је завршена прича, па нека се даље не наставља. Био је бан, реторика се променила и ту је причи крај.
Добро знај да увек ту сам ја...