Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда славила против ИМТ-а

У првој контролној утакмици коју су фудбалери Црвене звезде одиграли у оквиру припрема за нову сезону, остварена је победа у дуелу са ИМТ-ом (2:0). Радост тиму Дејана Станковића донели су Мирко Иванић у 51. минуту и Андрија Радуловић у 85. минуту меча.

Црвена звезда – ИМТ 2:0 (0:0)

Стадион: ФК Железничар, Лајковац.

Судија: Марко Ивковић.

Стрелци: Иванић у 51. и Радуловић у 85. минуту.

Црвена звезда: Васиљевић, Митровић, Дегенек, С. Бабић, Хајдин, Матић, И. Бабић, Гарсија, Вукановић, Симић, Крстовић.

У другом полувремену: Борјан, Гајић, Милуновић, Панков, Родић, Саного, Вулић, Иванић, Радуловић, Катаи, Томане.

ИМТ: Благојевић, Дамјановић, Ивановић, Марковић, Зорић, Јовановић, Стефановић, Глишић, Лучић, Пераловић, Ђуричковић.

Играли су још: Црнобрња, Тони, Илић, Лукић, Ђуковић, Пулетић, Тејић.

Упркос томе што су наши фудбалери одрадили јутарњи тренинг, поподне их је дочекала утакмица.

Отварање меча обележио је високи пресинг наших фудбалера који су веома офанзивно изашли пред тим Зорана Рендулића, некадашњег фудбалера Црвене звезде, а сада тренера ИМТ-а. Ипак, узвраћали су „трактористи“ контра нападима, али су били веома концентрисани наши дефанзивци на челу са голманом Васиљевићем који је добро интервенисао у 5. минуту после покушаја Глишића. Колосалну прилику за наш тим имао је Крстовић који је у 16. минуту шутирао тик поред десне стативе Благојевића.

Претили су црвено-бели и у 27. минуту када је после центаршута Вукановића, лопту примио Крстовић и проиграо офанзивнијег Бабића у нашем тиму – Илију, међутим, ударац фудбалера рођеног 2002. године бива изблокиран у последњем тренутку. Управо је млади Бабић, заједно са Вукановићем, правио и највише проблема последњој линији ИМТ-а у првом полувремену, а мало је фалило да се Срђан Бабић, који је током прошле сезоне демонстрирао да је веома опасан после прекида упише у стрелце у 44. минуту, али се Благојевић помучио и успео да одбрани.

Није требало Катаиу да по уласку на терен подсети на све оно што уме и што је демонстрирао у првом наврату када је носио дрес Црвене звезде. Покушао је после неколико дриблинга да изненади голмана Благојевића ударцем искоса, али је чувар мреже ИМТ-а успео да интервенише. Наш тим је до предности дошао у 51. минуту после феноменалне акције у којој су учествовали Иванић и Катаи. Прво је Иванић повукао контру, потом је проиграо Катаиа који је несебично вратио лопту везисти из Бачког Јарка, а он рутински матирао Благојевића. Покушао је и Радуловић пет минута касније да удвостручи предност ударцем са дистанце, док је са друге стране највише претио Лучић, момак од кога је готово сваки опасан напад ИМТ-а полазио.

Мало је среће недостајало Гајићу у 63. минуту да постигне погодак после центаршута Родића, а веома активан у игри био је и Секу Саного који је готово сваку лопту на средини терена успео да освоји. Други погодак за наш тим дело је Андрије Радуловића. Талентовани везиста је у 85. минуту „промешао“ одбрану ривала, и искоса са ивице казненог простора погодио даљи угао гола ИМТ-а, те још једном демонстрирао раскошан потенцијал који поседује. Вулићев ударац у надокнади времена било је последње што је виђено на данашњем мечу у ком је наш тим успео да оствари победу.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама