Хокеј Хокеј/Вести

Škola hokeja

Veoma je važno da svim roditeljima, koji svoju decu upisuju na hokej, objasnimo funkcionisanje “Školice hokeja”.

Naime, ona je podeljena u dva dela. Prvi deo ili “Školica hokeja” je za usrast dece 4 do 8 godina, kada se deca uče osnovama klizanja, a za to im klub obezbeđuje klizaljke i kacigu, što je za ovu igru neophodno. U tom periodu važno je decu naučiti pravilno klizati i održavati balans na ledu i to su početni koraci za svako dete, koje se upiše u “Školicu hokeja”. Inače, te prve korake prati i vodi Aleksandar Mihajlović, a ponekad mu pomažu i seniori Crvene zvezde.

Drugi deo je “Škola hokeja 2” ( početnici ). To je trenutak kada se deca prvi put susreću sa opremom u vidu dresa, štucni, štitnika i ostalih delova opreme i kada se uče nekim osnovama hokeja. Ovaj deo “Školice hokeja” vodi legendarni Vojin Šilja Koljenšić koji prati svaki korak te dece, pokušavajući da im pomogne da savladaju te osnove hokeja, a  pomaže mu Jovanović Ivan.

Tek kada deca prođu “Školicu hokeja” i “Školicu hokeja 2” ratvrstavaju se u selekcije mlađih početnika do 8 godina, koje su podeljene na Crvenu zvezdu i Red team. U Crvenu zvezdu idu oni napredni za odgovarajuće godište, dok u Red team ide mlađe godište, kako bi im se omogućilo da tu nastave sa sticanjem hokejaškog znanja.

U8, gde su mlađi početnici, kao i U10, gde su stariji početnici, Crvene zvezde, vode treneri Boris Danon i Vukašin Stević, dok U8 i U10 starijih i mlađih početnika, Red team-a, vode Vojin Koljenšić i Ivan Jovanović.

Golmanski trener, Milan Luković je takođe bitan faktor. On radi sa početnicima koji žele da budu golmani, a Zvezda obezbeđuje celu opremu za njih. Problem je što imamo sve manje golmana i tu zaista treba razbiti strah kod roditelja i dece, jer je oprema takva da ih potpuno štiti od udaraca i od paka.

Iz Zvezde apeluju da se deca što pre upišu u “Školicu hokeja”, jer će kao mladi sigurno lakše naučiti osnove klizanja, a samim time i osnove hokeja na ledu

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама