Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Železničar 3:0 (1:0)

Fudbaleri Crvene zvezde su trijumfovali nad Železničarom iz Pančeva sa 3:0 na stadionu “Rajko Mitić” u okviru 30. kola Superlige Srbije. Izabranici Vladana Milojevića su upisali 26. pobedu u aktuelnoj sezoni i sa liderske pozicije kreću u plej-of prvenstva. Golove za naš tim su postigli Mirko Ivanić, Šerif Endiaje i Piter Olanjinka, dok su asistencije upisali Osman Bukari, Aleksandar Katai i Jovan Šljivić.  

 

Crvena zvezda – Železničar 3:0 (1:0)
 
Stadion: “Rajko Mitić”.
 
Sudija: Danilo Nikolić.
 
Strelci: Ivanić u 45, Endiaje u 73. i Olanjinka u 86. minutu. 
 
Žuti kartoni: Mijailović, Bukari (Crvena zvezda).
 
Crvena zvezda: Glazer, Mijailović, Spajić, Dragović (od 60. Điga), Rodić, Stamenić, Hvang (od 80. Knežević), Ivanić (od 70. Katai), Bukari (od 60. minuta Šljivić), Olanjinka, Š. Endiaje (od 80. Kraso).
 
Železničar: Mijatović, Maisa, Obradović, Balaž, Stanković (od 89. Karić), Hajdin (od 69. Trifunović), Đorđević, Knežević (od 59. Grgić), Kovačević (od 59. Maks), Romanić, Pavlov (od 59. Jovanović).
 
Crveno-beli su zapretili već u petom minutu preko Pitera Olanjinke. Posle napada na desnom boku, centaršut na dalji kraj kaznenog prostora je uputio Mijailović, dok je Nigerijac demonstrirao odličan tajming i istrčao ispred Maise te uputio udarac tik uz stativu gola Pančevaca. Pokušao je Stamenić da iznenadi Mijatovića u 11. minutu sa poludistance, ali šut mladog veziste nije bio precizan. 
 
Nova prilika je usledila na sredini prvog dela igre, preciznije u 24. minutu, kada je makazicama pokušao Endiaje na cenatršut agilnog Mijailovića. Međutim, štoperi Železničara su dovoljno omeli Zvezdinog Senegalca da bolje zahvati loptu i postigne pogodak. 
 
Prelepu akciju priredili su izabranici Vladana Milojevića u 31. minutu, gde nam je ponovo malo nedostajalo da stignemo do vođstva. Sjajnu kretnju Ivanića je prepoznao Hvang poslavši idealan završni pas, a Ivanić je potom u situaciji jedan na jedan sa golmanom Železničara bocnuo loptu, koja je završila uz samu stativu. 
 
Pokušao je igrač rođen u Bačkom Jarku samo 60 sekundi kasnije, kada je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali ovoga puta pravo u Mijatovića. U narednom napadu je zapretio Bukari, koji je prvo zalomio defanzivca gostujućeg tima u kaznenom prostoru, a potom “tukao” snažno u bliži ugao, dok je čuvar mreže tima iz Pančeva krajnjim naporima skrenuo loptu u korner. 
 
Igrao se 45. minut kada je Ivanić zatresao mrežu glavom na centaršut Bukarija sa levog boka i doveo Crvenu zvezdu do prednosti. Reprezentativac Gane je uputio mekanu loptu na peterac, dok ju je Ivanić dovoljno zahvatio glavom da ona završi u samom uglu gola. Mogli su crveno-beli da dupliraju prednost u sudijskoj nadoknadi preko Endiajea, koji je posle odličnog duplog pasa sa Ivanićem pogodio stativu u 46. minutu.
 
Prva pretnja po gol Pančevaca je stigla u nastavku utakmice od Olanjinke u 51. minutu. Hitronogi bočni napadač je šutirao posle odličnog driblnga u kaznenom prostoru rivala i to pod samu prečku, ali je čuvar mreže refleksno odbranio udarac. Probao je sa slične pozicije Ivanić dva minuta kasnije, ali je šutirao pravo u protivničkog golmana. Stopostotnu šansu imao je Hvang u 70. minutu nakon centaršuta Mijailovića, ali je zahvatio loptu vrhom kopačke u padu iz punog trka sa linije peterca prebacivši loptu iznad prečke. 
 
Samo 120 sekundi po ulasku na teren je trebalo Aleksandru Kataiju da upiše asistenciju proigravši Endiajea za 2:0. Zvezdina desetka je uputila oštar centaršut na prvu stativu sa desnog boka, a Senegalac je spretno reagovao glavom pogodivši dalji ugao gola. Mogao je centarfor našeg tima brzo do drugog gola na susretu, kada je u narednoj ofanzivi Zvezde propisno namučio Mijatovića udarcem sa 16 metara. 
 
Mogao je ubrzo Katai do gola posle pasa Endiajea u 78. minutu, ali se stativa isprečila Magiku da se upiše u listu strelaca. Fudbaler rođen u Srbobranu je nadmudrio Mijatovića i provukao loptu ispod ruke iskusnog golmana gađavši bliži ugao. Međutim, okvir gola je bio saveznik gostujućeg sastava. Konačan rezultat na meču je postavio Nigerijac – Piter Olanjinka na asistenciju Jovana Šljivića u 86. minutu. Šutirao je, igrač sa brojem 14 na poleđini dresa, desno iskosa unutar šesnaesterca, dok je lopta zakačila protivničkog defanzivca i završila u mreži.
 
Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama