Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Radnik – Crvena zvezda 0:2 (0:0)

Slavili su fudbaleri Crvene zvezde rezultatom 0:2 protiv Radnika u Surdulici u okviru 29. kola Superlige Srbije, a epitet igrača utakmice svakako pripada dvostrukom strelcu Aleksandru Kataiju. Rešio je Magiko pitanje pobednika, a asistencije za trijumf tima Vladana Milojevića su upisali Žan Filip Kraso i Srđan Mijailović. 

 

Radnik – Crvena zvezda 0:2 (0:0)
 
Stadion: “FK Radnik”.
 
Sudija: Stanko Ostraćanin.
 
Strelac: Katai u 76. i 88. minutu.
 
Žuti kartoni: Kadijević, Gašić, Vranjanin (Radnik), Kanga, Endiaje (Crvena zvezda).
 
Radnik: Ranđelović, Abubakar, Anđelković (od 60. Bogdanović), Čumić (od 80. Kunić), Gašić, Hajdarević (od 90. Cvetković), Jovanović (od 80. Stanojević), Kadijević, Oreščanin, Rustemović, Vranjanin. 
 
Rezerve: Vukadinović, Bogdanović, Cvetković, Kunić, Milićević, Šovšić, Stanojević, Stojanović, Stojković, Zajmović. 
 
Crvena zvezda: Glazer, Mijailović, Điga, Spajić, Rodić, Stamenić (od 46. Katai), Hvang, Kanga (od 89. Mimović), Olanjinka, Ivanić (od 63. Kraso), Endiaje (od 89. Šljivić). 
 
Rezerve: Popović, Mimović, Milunović, Nikolić, Šljivić, Katai, Kraso, Sremčević. 
 
Rastrčani su bili fudbaleri Crvene zvezde od starta meča, ali nizak blok domaćih je otežavao izabranicima Vladana Milojevića da stvaraju prilike. No, prva opasna situacija pred golom Radnika bila je u 10. minutu kada se Endiaje zagradio i odložio loptu za Hvanga, a on snažno šutirao u raspoloženog Ranđelovića. Udarac sa distance je oprobao i Mijailović u 12. minutu, ali je gađao preko gola. Spoljni deo mreže je pogodio Endiaje nakon što je sa desnog boka ušao u šesnaesterac, svega četiri minuta nakon udarca Mijailovića.  
 
Imao je i Olanjinka dobru priliku u 23. minutu kada je Kanga centrirao iz kornera, a nigerijski napadač skočio i sa “prve” stative gađao pored gola. U poslednjem trenutku je Kadijević uspeo da izblokira Endiajea u 32. minutu nakon što se snažni centarfor zagradio i tražio prostor za udarac. U nadoknadi prvog poluvremena je Stamenić želeo da iznenadi Ranđelovića koji je prethodno pogrešio, ali je šutirao pravo u njega. 
 
Prvu izmenu napravio je Milojević već na startu drugog dela igre, te se na terenu umesto Stamenića našao Katai. Gađao je Ivanić, tri minuta kasnije, nakon solo prodora po levoj strani, ali je lopta završila preko gola. Driblao je Katai, takođe po levom boku, u 60. minutu i pronašao Endiajea u petercu, koji iz teške pozicije nije uspeo da savlada golmana domaćih. Promenio je Milojević potom i formaciju kada je na teren uveo Krasoa umesto Ivanića, sve sa ciljem da Zvezda dođe do gola koji je igrom i zaslužila. 
 
Zicer je imao Hajdarević u 65. minutu, ali je Glazer u stilu rukometnog golmana pravovremeno izašao i “skratio” ugao, te fantastično odbranio. Potom su usledile dve velike prilike za Zvezdu. Prvo je Hvang u 69. minutu gađao preko gola, i to iz sjajne pozicije, premda je bio u padu, a lopta nezgodno odskočila, da bi ubrzo Katai zatresao stativu. Ono što nije nekoliko minuta ranije, uspeo je u 76. minutu sjajni Aleksandar Katai. Odlično je Hvang dodao Krasou koji je majstorski uposlio Kataija, a Magiko iz prve pogodio dalji ugao Ranđelovićevog gola. 
 
Pobedu je potvrdio Katai u 88. minutu kada mu je Mijailović dobro centrirao sa desnog boka, a Magiko glavom savladao Ranđelovića, te zasluženo doneo trijumf crveno-belima. Šansu su potom dobili i mladi – Mimović i Šljivić umesto Kange i Endiajea. 
 
Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama