Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Zenit 1:0 (0:0)

Savladali su fudbaleri Crvene zvezde ekipu Zenita rezultatom 1:0 u okviru prijateljske utakmice, gde su dodatno pojačani odnosi između dva bratska naroda – srpskog i ruskog. Pitanje pobednika je rešio Nikola Knežević, pogotkom u 82. minutu, za radost više od 42 hiljade navijača koji su došli da uživaju u fudbalu.

 

Crvena zvezda – Zenit 1:0 (0:0)
 
Stadion: Rajko Mitić.
 
Gledalaca: 42.771.
 
Sudija: Jovan Šegrt. 
 
Strelac: Knežević u 82. minutu.
 
Crvena zvezda: Guteša, Nikolić (od 89. Matić), Spajić (od 67. Đermanović), Rodić (od 46. Ogbu), Radojević, Knežević (od 89. Ilić), Kanga, Katai (od 89. Cvetković), N. Mituljikić (od 67. J. Mituljikić), Olanjinka, Endiaje (od 75. Ćurić). 
 
Zenit: Keržakov (od 46. Vasjutin), Santos (od 46. Fernandes), Nino (od 62. Gimaraeš), Rodrigao, Karavaev, Kovalenko, Ahmetov, Erohin (od 62. Černji), Mantuan, Pedro (od 46. Vendel), Isidor.
 
Pre početka utakmice, Danica Crnogorčević je otpevala rusku “Kaćušu”, a zatim i “Oj Kosovo, Kosovo”. Na terenu se nalazila mušema sa natpisom “Zajedno” u bojama zastava Srbije i Rusije, dva bratska naroda. Pre sudijskog zvižduka, održan je i minut ćutanja za žrtve terorističkog napada u Moskvi. Utakmica prijateljskog karaktera između dva prvoplasirana kluba u svojim državama, bila je sjajna prilika za Milojevića da šansu ukaže i mlađim fudbalerima. Tako je i Ivan Guteša upisao debi za prvi tim Zvezde, ali i još nekolicina fudbalera sa klupe – Fejvor Ogbu, Aleksandar Đermanović, Marko Ćurić, Ognjen Ilić i Aleksa Cvetković. 
 
Nije Šegrt okarakterisao situaciju iz sedmog minuta kada su Nino i Olanjinka bili u duelu kao najstrožu kaznu za naš tim, a atraktivno je pokušao Mituljikić pet minuta kasnije kada je na centaršut Radojevića želeo makazicama da savlada Keržakova. Prvu priliku za goste imao je Isidor kada je u 24. minutu, iz okreta, gađao pored stative. Intervenisao je Spajić sjajno u 35. minutu kada je tik ispred Isidora uspeo da izbaci loptu koju je prethodno uputio Pedro u peterac. Zapretio je Knežević u 37. minutu kada je Olanjinka prošao po levom boku, a talentovani ofanzivac, nakon prijema, gađao u Keržakova. Pokušao je i Katai u 41. minutu iz slobodnog udarca, nakon što je Rodrigao faulirao Radojevića na ivici kaznenog prostora, ali je lopta završila preko gola. Pred kraj prvog poluvremena je i Olanjinka mogao da dovede Zvezdu do prednosti, nakon centaršuta Radojevića, ali nije uspeo da glavom skrene loptu ka golu, kao ni zatim Endiaje.
 
Driblao je Olanjinka i u 54. minutu kada se sjurio sa levog boka u sredinu, ali gađao preko gola. Tresla se prečka posle udarca Erohina u 60. minutu, ali lopta nije prešla celim obimom gol-liniju, tako da je na semaforu ostalo 0:0. Zatresla se i stativa dva minuta kasnije kada je Isidor gađao sa 20 metara, ali nije uspeo da savlada Gutešu. Umalo da se Mituljikić, ali Jovan upiše u strelce kada je u 73. minutu glavom na centaršut Kataija šutirao pored gola, i to sa nekoliko metara. Izvela je Zvezda dobru kontru u 78. minutu kada je Olanjinka povukao loptu i uposlio Kangu, a on sa 20 metara šutirao preko gola. Zvezda je do pobede došla u 82. minutu kada je Ćurić centrirao, Rodrigao nespretno reagovao, a Nikola Knežević se driblingom rešio Ahmetova i sjajno savladao Vasjutina. Do kraja meča, dve prilike su imali gosti, ali je Guteša oba puta autoritativno sprečio promenu rezultata. 
 
Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama