Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Звездаштво

Остварење дечачког сна, доминација капитена и исписивање историје клуба!

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет успели су да одбране “Жућкову левицу” освојену у финалу националног Купа прошле године и тако испишу историју клуба! Црвено-бели су у мечу за титулу срушили екипу Партизана резултатом 85:79 и тако дошли до четврте победе у низу у финалним утакмицама.

У суботу увече, нишки “Чаир” је сведочио невероватном тријумфу Звезде, а срце те победе куцало је у ритму Милоша Теодосића. За њега, то није био само још један трофеј, већ остварење дечачког сна!

Његова посвећеност и допринос клубу се не могу мерити само бројкама и погледом на статистику. Тео није био само играч који је убацио 16 поена, уз пет асистенција и пет скокова, већ је био извор енергије свог тима. Прекаљени организатор игре је знао како и када шта треба да уради, те је само још једном потврдио зашто носи епитет једног од лидера наше екипе.

Милош Теодосић после победе у финалу Купа Радивој Кораћ није крио срећу и узбуђење, а то је потврдио и изјавом да му је ово најдражи трофеј до сада у каријери.

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет су титулу прославили са навијачима, а навијање су у једном моменту водили поменути Теодосић, као и Бранко Лазић, Лука Митровић, Јаго, те Никола Топић.

Када говорио о сувим бројкама, неизбежно је поменути да је Звезди ово 13. трофеј националног Купа. Први су успели да освоје још давне 1971. године, да би потом освајали и: 1973, 1975, 2004, 2006, 2013, 2014, 2015, 2017, 2021, 2022, 2023, као и 2024. године.

Дакле, наш тим је победом у суботу увече исписао историју клуба, пошто је ово најдужи низ тријумфа у финалу када говоримо о националном Купу.

На врху листе играча са највише освојених “Жућкових левица” са екипом Звезде се осамио Бранко Лазић, ком је ово укупно осми трофеј. У стопу га прати Лука Митровић са титулом мање, док Стефан Лазаревић и Дејан Давидовац имају по три, а Немања Недовић и Далибор Илић по две.

Када говоримо о осталим играчима, као и тренеру Јанису Сферопулосу, њима је “Жућкова левица” освојена у суботу увече први трофеј у Црвеној звезди Меридианбет.

У Нишу је за сениорски тим први пут наступио суперталентовани Андреј Костић. Овај 16-годишњак је одиграо сасвим солидно против екипе Чачак 94 у полуфиналу Купа Радивој Кораћ, уписавши чак седам поена и показујући тако раскошан таленат и чињеницу да Звезда не треба да брине за будућност. Костић је после победе у финалу истакао да ће овај успех памтити до краја живота:

Осим поменутог Андреја Костића, тренер Јанис Сферопулос је одлучио да у Ниш поведе још једног младог и перспективног играча јуниорског тима Звезде, а у питању је Андреј Лучић, који за разлику од свог имењака није добио прилику да се упише у листу стрелаца током националног Купа, али који ће сигурно памтити Куп Радивој Кораћ 2024. године до краја живота.

Осим чињеница да је Црвене звезда Меридианбет исписала историју клуба, као и да је Бранко Лазић постао играч са највише освојених националних Купова са Звездом, постоји још једна ствар у којој се капитен црвено–белих налази на самом врху листе.

Наиме, популарни Лаза је други на вечној листи по броју одиграних утакмица у поменутом такмичењу. Највише утакмица у Купу Радивој Кораћ одиграо је Предраг Богосављев (38), а сада је капитен Звезде уписао нова два наступа у националном Купу, те се изједначио са Слободаном Николићем са по 36 одиграних мечева.

Још једном су кошаркаши Звезде показали колико воле црвено-беле боје, како се боре за клуб и колико им значи сваки успех!

Црвена звезда Меридианбет овим путем жели да се захвали свим навијачима, који су пунили халу на свим утакмицама и били ветар у леђа нашем тиму!

Звезда је породица!

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама