Фудбал Фудбал/Вести

Насер Ђига појачао Црвену звезду

Репрезентативац Буркине Фасо – Насер Ђига је ново појачање Црвене звезде! Штопер рођен 2002. године стиже на једногодишњу позајмицу из Базела уз могућност откупа уговора.

Талентованом дефанзивцу су добродошлицу пожелели председник клуба Светозар Мијаиловић, као и спортски директор Митар Мркела који се осврнуо на играчке квалитете Ђиге.

– Насер Ђига је млад играч који долази из Базела и профил је штопера каквог је Барак Бахар тражио од самог почетка. Висок је, чврст и брз, и то је оно што је Бахар желео како би наша одбрана изгледала баш по његовом укусу. Верујем да ће се Ђига брзо прилагодити захтевима које тражи наш тренер и да ће бити добро појачање за Звезду. Спремни смо за Лигу шампиона, радили смо на томе напорно, имамо искуство из претходна два учешћа које ће нам помоћи да будемо добри у утакмицама које следе – истакао је Мркела.

Ђига који је задужио број 24 био је изузетно задовољан због доласка у наш клуб.

– Задовољан сам што сам дошао у велики клуб као што је Црвена звезда и даћу све од себе да оправдам очекивања. Радујем се игрању у Лиги шампиона, нисам имао прилику до сада да будем део тако великог такмичења, иако сам наступао у Лиги конференција. У сваком случају, имам много мотива да се докажем, а оно због чега сам посебно нестрпљив је да дебитујем пред Звездиним навијачима. Био сам на утакмици против Новог Пазара, и одушевио сам се атмосфером. Навијачи су заиста фасцинантни, тако да је то разлог више због ког сам срећан што сам овде. Није захвално да причам о себи, али сматрам да сам модеран дефанзивац, да знам да играм са лоптом, да сам брз, јак и добар у игри „1 на 1“ са противником – рекао је Ђига.

Насер Ђига је рођен 15. новембра 2002. године у Бобо Ђуласу, граду у Буркини Фасо. Штопер висок 187 центиметара је поникао у локалном Витесеу да би са 19 година стигао у Базел за који је одиграо 22 утакмице и постигао гол, док је претходну сезону провео на позајмици у француском Ниму. Тамо је у квалитетној Лиги 1 наступио на 21 утакмици, а у међувремену је постао и стандардни репрезентативац Буркине Фасо.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама