Кошарка Кошарка/Вести

Огњен Кузмић црвено-бели још две сезоне

Центар Црвене звезде мтс Огњен Кузмић продужио је уговор са црвено-белима на још две сезоне, чиме се обавезао на верност клубу до краја такмичарске 20224-2025!

Овим потписом Огњен остаје у дресу Црвене звезде Меридианбет, и постаје део богате историје клуба у коме ће провести 7 пуних сезона!

По први пут Огњен Кузмић је у Црвену звезду стигао пред сезону 2016- 2017. Одличним играма, поенима, скоковима , блокадама стекао је епитет једног од најбољих центара Евролиге, и добијао награде за најкориснијег играча тог такмичења.

Због своје борбености, поштеног односа према дресу Црвене звезде одмах је “освојио” и све навијаче црвено-белих. У тој сезони био је интегрални део тима који је освојио „триплу круну”.

Осим Црвене звезде, наступао је и за екипе Панатинаикоса, Голден Стејт Вориорса, Уникахе и мадридског Реала.

Огњен Кузмић је рођен 16.маја 1990. године у Добоју. Пре Црвене звезде Кузмић је каријеру почео у бањалучком Борцу, играо је и за Челик, Малагу, Хувентуд, Панатинаикос, а имао је и двогодишњу НБА епизоду у Голден Стејт Вориорсима и био је члан шампионске екипе 2015. Године.

Са репрезентацијом је освојио сребрну медаљу на Европском првенству 2017.

Са Црвеном звездом Меридианбет Огњен Кузмић је освојио чак 11 трофеја: 4 АБА лиге, 3 национална шампионата и 4 Купа Радиивоја Кораћа. У црвено-белом дресу одиграо је чак 297 утакмица и постигао 1727 поена, а већ на старту нове сезоне улази у малобројно друштво играча који су одиграли преко 300 утакмица за КК Црвена звезда Меридианбет.

Огњен Кузмић се тако придружио Луки Митровићу и Стефану Лазаревићу који су такође током јула продужили уговоре са Црвеном звездом и својом огромним искуством биће од велике помоћи новом тиму црвено-белих које очекују бројне утакмице и изазови у наредној сезони!

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама