Фудбал Фудбал/Вести

Милош Дегенек по трећи пут у Црвеној звезди

Синоним за успехе Црвене звезде је дефанзивац Милош Дегенек који је по трећи пут задужио опрему нашег клуба и потписао двогодишњи уговор уз могућност продужетка сарадње на још годину дана.

 

– По трећи пут сам овде и наравно да ми је драго. Први пут кад сам дошао био сам млад и сам, сада сам још увек млад, али имам жену и двоје деце и како време иде, растемо и напредујемо као људи, па тако сматрам и да фудбалски сада имам још веће искуство. Пратио сам Звезду на припремама у Русији, изузетно квалитетна екипа, идемо у правом смеру и ствара се нешто ново и добро. Лично ме је тренер Барак Бахар звао да дођем и будем део екипе, а то се не одбија, наравно кад се узме у обзир да је то још моја Црвена звезда, било је врло лако да се договоримо. Навикли смо да играмо квалитетно и побеђујемо, али у ове претходне три недеље се игра сјајан фудбал, агресиван, снажан, и тако треба да изгледа Звезда. Себе видим тамо где ме шеф стручног штаба стави да играм, а моје је да будем здрав, да се што боље спремим и помогнем млађима, те клубу да остваримо што боље резултате. У прва два мандата сам имао важну улогу у квалификацијама за Лигу шампиона, сада смо обезбедили директан пласман и то је велика ствар за српски фудбал. Гледамо ка будућности, и упркос томе што нас чекају тешке утакмице у Лиги шампиона, верујем да можемо да направимо нешто велико. Хвала свим звездашима којима сам драг и који су ми пожелели добродошлицу, трудићу се да испуним очекивања и будем још бољи него у претходна два мандата. Такође, хвала мојој породици и најближима који су такође срећни што сам поново у Звезди – рекао је репрезентативац Аустралије који је задужио дрес са бројем 3. 
 
Милош Дегенек је рођен 28. априла 1994. године у Книну, а након што је фудбалски стасавао у Аустралији чији је и репрезентативац, појачао је Штутгарт за чије омладинце и други тим је наступао пре преласка у Минхен 1860. Тамо је начинио прве сениорске кораке, а потом је наступао за Јокохама Мариносе, Ал Хилал и Колумбус Кру, уз два мандата у Црвеној звезди у међувремену. За Звезду је у свим такмичењима одиграо 156 утакмица и постигао пет голова. 
 
Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама