Фудбал Фудбал/Вести

Урош Кабић у Црвеној звезди!

Један од најталентованијих српских фудбалера, крилни нападач Урош Кабић појачао је Црвену звезду и потписао четворогодишњи уговор са нашим клубом, те се ставио на располагање шефу стручног штаба Бараку Бахару.

 

– Врло сам узбуђен што долазим у овако велики клуб као што је Црвена звезда. Заиста је част и привилегија бити у Звезди, а моја жеља је да се докажем и оправдам свој долазак. Гледао сам све Звездине утакмице на припремама, видео сам да екипа сјајно игра, и срећан сам што долазим у такав систем. Радујем се раду са тренером Бараком Бахаром, видим да млади играчи добијају прилику и желим да будем носилац игре Црвене звезде једног дана. Наравно, радујем се и томе што ћу играти Лигу шампиона – истакао је Кабић који је задужио дрес са бројем 70.
 
Желео је Кабић само у Звезду, упркос великон имтересовању клубова из Италије.
 
– Захвалио бих се људима из Звезде што су ме довели, захвалан сам што сам дошао у највећи клуб у Србији и желим да се докажем. Било је интересовања италијанских клубова, причало се, али позив Звезде је био најконкретнији и они су имали највећу жељу да дођем. Лично, и ја сам желео у Звезду. 
 
Кабића краси поливалентност, може да покрије готово све офанзивне позиције. 
 
– Могу да играм на неколико позиција, видећемо, све зависи од формације. Конкуренција ме тера да будем бољи, желим да се намећем, а имам и с ким да се борим за место. Примарно сам левоног, али добро шутирам и десном. 
 
Имао је мали пех са повредом прошле године, а онда се волшебно вратио на терен голом Звезди на Маракани. 
 
– Све што се десило, било је са разлогом и добра је ствар за моју каријеру што сам овде, у то сам сигуран. Мислим да ме је и гол Звезди на Маракани додатно погурао да дођем овде. Заиста, све се брзо издешавало, али кад сам разговарао са људима из Звезде, знао сам да је то то – истакао је Кабић. 
 
Младом крилном нападачу је добродошлицу у клуб пожелео наш спортски директор Митар Мркела. 
 
– Урош Кабић је један од најталентованијих младих играча у Србији. Брз је, модеран, пратили смо га дуго времена и на први поглед оставља утисак веома талентованог играча. Задовољан сам што смо направили договор са Војводином и Урошем, те да је он Црвен звезду препознао пре неких европских клубова као своју нову дестинацију. Верујем да ће изразитим брзинским способностима брзо придобити Звездину публику и бити важан играч нашег клуба у будућности. Играће са добрим саиграчима који његов таленат могу да подигну на виши ниво и сигурни смо да Кабић може да направи озбиљан искорак. Барак Бахар је задовољан Кабићем, гледао га је и цени његове квалитете, а показао је у претходном периоду да има храбрости да младим играчима укаже шансу, те да му они то враћају и верујем да ће и са Урошем то бити случај – рекао је Мркела. 
 
Верује наш спортски директор да ће звездаши обожавати Кабића.
 
– Верујем да ће Кабић у Звезди постати репрезентативац Србије и љубимац навијача Црвене звезде, јер је реч о вансеријском таленту. У Лиги шампиона за младе нема право да игра, јер није провео одређени број година у нашој Омладинској школи. 
 
Ераковић је данас потписао за Зенит, а Дегенек је близу повратка у Звезду.
 
– Још увек ништа не знамо око тога, јер је Ераковић тек потписао за Зенит и постоји могућност да ће им бити потребан у старту, јер се Родригао повредио. Када је реч о Дегенеку, близу је, и Београда и Црвене звезде.
 
Новинаре је занимао и статус Срнића, Гобељића и Фалка. 
 
– Са свима смо састанчили, имају предочено шта се у клубу очекује од њих. Добили су инструкције, знају како да се понашају – рекао је Мркела. 
 
Урош Кабић је рођен 1. јануара 2004. године у Новом Саду и прошао је све млађе селекције репрезентације Србије. Каријеру је започео у Војводини чију је академију прошао да би за први тим одиграо 52 утакмице и постигао четири гола. Изузетно је поливалентан, може да игра као бочни нападач, једнако се добро сналази и на десној, и на левој страни, а такође може да делује и као најистуренији, али и нешто повученије у фази напада. 
 
Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама