Кошарка Кошарка/Вести

Традиција се наставља – Марко Симоновић је Звездин!

Црногорски центар и бивши играч Чикаго Булса Марко Симоновић, ново је појачање КК Црвена звезда Меридианбет!

Симоновић који има 23 године потписао је у суботу увече двогодишњи уговор са црвено-белима. Висок је 213 центиметара и тежак 110 килограма, а пођеднако успешно може да игра на позицијама крилног центра и центра.

Професионалну каријеру започео је у италијанском клубу Менс Сана, а касније је био члан Петрол Олимпије из Љубљане и екипе Меге, да би као 44.пик на драфту 2021.године потписао уговор са Чикаго Булсима.

Наступао је и за њих развојни тим Windy City Bulls. Црногорски репрезентативац биће велико појачање екипе на две позиције (крилног центра и центра). У Црвеној звезди Меридианбет носиће дрес са бројем 11 који је својевремно носила легенда нашег клуба Љубодраг Дуци Симоновић.

Марко Симоновић је друго појачање екипе за нов такмичарску сезону након повратка Дејана Давидовца (уговор на три сезоне) , док је Лука Митровић продужио уговор са клубом на још три сезоне.

КК Црвена звезда Меридианбет интензивно ради на формирању екипе за такмичарску сезону 2023-2024, а о свим корацима у прелазном року и новим појачањима, благовремено ће и искључиво на клупским платформама обавештавати јавност

КК Црвена звезда меридианбет

Скочи на траку са алаткама