Блог Хокеј Хокеј/Вести ЦЗБГ

Хокеј на леду – Време је за промене којих бити неће!

Један од најлепших спортова, који некада знао на Таш да доведе преко 10.000 гледалаца (да, добро сте прочитали), у последње време, можемо слободно рећи, пропада.

Још 2018. године наш портал је отворено писао о катастрофалним грешкама Савеза за хокеј на леду, дигли су се тада и бивши и  тадашњи (активни) хокејаши, легенде које су стварале овај спорт, али Савез (на челу са Марком Миловановићем) остао је нем на све те примедбе и наставио је да тера по своме.

Колико је тај Савез успешан говори нам неколико ствари, а пре свега се то очитује на обесмишљавању ове прелепе игре у сениорској конкуренцији где се Србија свела на само ДВЕ (да, и ово сте добро прочитали) екипе – Војводину и Црвену звезду. Даље, тај катастрофалан рад Савеза очитује се у све мањем броју млађих екипа, па тако Звездине селекције У16, а посебно 18 и 20 немају против кога да играју, а све се то одражава на сениорску конкуренцију као и на саму репрезентацију која ће оваквим начином рада врло брзо да изумре.

И ветерански хокеј је на климавим ногама, а кривац томе је нико други него Савез који ствари не ради како треба, па тако ове сезоне није ни било Прве Б лиге за ветеране.

Последњи у низу катастрофалних потеза је Одлука коју је Савез донео, а она се односи на то да пет клубова не могу уживати статус редовних чланова Савеза јер нису испунили услове прописане чланом 15 важећег Статута за учлањење у Савез.

Све би то било можда ок да у Србији постоји још 5-6 других клубова који функционишу како треба. Али у ситуацији у којој сваки клуб значи сламку спаса за хокеј на леду у Србији, Савез уместо да уложи све могуће напоре да помогне клубовима, доноси овакву одлуку. Можда ће се на овај текст јавити неко од њих и рећи како су урадили све што је у њиховој моћи, али то напросто није тачно. Савез већ годинама нема слуха за одређене примедбе, посебно у периоду из 2018. године када је уследила забрана за децу до 14 година да играју ИХЛ лигу, а не пада им напамет да поднесу оставке и покушају да препусте палицу неком другом.

Нови избори за председника Савеза су 24. маја. Ненад Стојков који је био кандидат за председника, нажалост повукао је своју кандидатуру. Зашто, то још нисмо чули из прве руке, али знајући за лобирања и притиске, јасно нам је као дан да би га “прогутао мрак” тј. да нема шансе да би био изабран за председника Савеза.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

3 Коментарa

Кликните да бисте објавили коментар

  • Sve je to logičan sled dogadjaja nesposobne i snishodljive uprave Zvezde. Stojkovu nije nikad bio problem da poliže, pa čak i da glasa za Milovanovića, grobara srpskog hokeja. Uskoro će cela hokejaška Srbija biti jedan select team!

    • Стојков није гласао за Миловановића. Сви сем наша два представника су гласали за Чипсија. Према томе, беспотребно прозивате Стојкова.

      • Naša dva predstsvnika su bila u najboljem slučaju uzdržana, jer po saopštenju Saveza, 8 ih je bilo za i 2 uzdržana. Dakle, čipsi je sasekao sve potencijalne preprehe (Red Team, Nogice…), a onda Stojkov NIJE glasai PROTIV. Biti suzdržan u ovom slučaju znači glasati ZA!

Скочи на траку са алаткама