Blog Hokej Hokej/Vesti CZBG

Hokej na ledu – Vreme je za promene kojih biti neće!

Jedan od najlepših sportova, koji nekada znao na Taš da dovede preko 10.000 gledalaca (da, dobro ste pročitali), u poslednje vreme, možemo slobodno reći, propada.

Još 2018. godine naš portal je otvoreno pisao o katastrofalnim greškama Saveza za hokej na ledu, digli su se tada i bivši i  tadašnji (aktivni) hokejaši, legende koje su stvarale ovaj sport, ali Savez (na čelu sa Markom Milovanovićem) ostao je nem na sve te primedbe i nastavio je da tera po svome.

Koliko je taj Savez uspešan govori nam nekoliko stvari, a pre svega se to očituje na obesmišljavanju ove prelepe igre u seniorskoj konkurenciji gde se Srbija svela na samo DVE (da, i ovo ste dobro pročitali) ekipe – Vojvodinu i Crvenu zvezdu. Dalje, taj katastrofalan rad Saveza očituje se u sve manjem broju mlađih ekipa, pa tako Zvezdine selekcije U16, a posebno 18 i 20 nemaju protiv koga da igraju, a sve se to odražava na seniorsku konkurenciju kao i na samu reprezentaciju koja će ovakvim načinom rada vrlo brzo da izumre.

I veteranski hokej je na klimavim nogama, a krivac tome je niko drugi nego Savez koji stvari ne radi kako treba, pa tako ove sezone nije ni bilo Prve B lige za veterane.

Poslednji u nizu katastrofalnih poteza je Odluka koju je Savez doneo, a ona se odnosi na to da pet klubova ne mogu uživati status redovnih članova Saveza jer nisu ispunili uslove propisane članom 15 važećeg Statuta za učlanjenje u Savez.

Sve bi to bilo možda ok da u Srbiji postoji još 5-6 drugih klubova koji funkcionišu kako treba. Ali u situaciji u kojoj svaki klub znači slamku spasa za hokej na ledu u Srbiji, Savez umesto da uloži sve moguće napore da pomogne klubovima, donosi ovakvu odluku. Možda će se na ovaj tekst javiti neko od njih i reći kako su uradili sve što je u njihovoj moći, ali to naprosto nije tačno. Savez već godinama nema sluha za određene primedbe, posebno u periodu iz 2018. godine kada je usledila zabrana za decu do 14 godina da igraju IHL ligu, a ne pada im napamet da podnesu ostavke i pokušaju da prepuste palicu nekom drugom.

Novi izbori za predsednika Saveza su 24. maja. Nenad Stojkov koji je bio kandidat za predsednika, nažalost povukao je svoju kandidaturu. Zašto, to još nismo čuli iz prve ruke, ali znajući za lobiranja i pritiske, jasno nam je kao dan da bi ga “progutao mrak” tj. da nema šanse da bi bio izabran za predsednika Saveza.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

3 Komentara

Kliknite da biste objavili komentar

  • Sve je to logičan sled dogadjaja nesposobne i snishodljive uprave Zvezde. Stojkovu nije nikad bio problem da poliže, pa čak i da glasa za Milovanovića, grobara srpskog hokeja. Uskoro će cela hokejaška Srbija biti jedan select team!

    • Stojkov nije glasao za Milovanovića. Svi sem naša dva predstavnika su glasali za Čipsija. Prema tome, bespotrebno prozivate Stojkova.

      • Naša dva predstsvnika su bila u najboljem slučaju uzdržana, jer po saopštenju Saveza, 8 ih je bilo za i 2 uzdržana. Dakle, čipsi je sasekao sve potencijalne preprehe (Red Team, Nogice…), a onda Stojkov NIJE glasai PROTIV. Biti suzdržan u ovom slučaju znači glasati ZA!

Skoči na traku sa alatkama