Блог Фудбал Фудбал/Вести ЦЗБГ

Европски клубови желе Пруцева, Звезда да га задржи – а он би назад у Русију

Минулих дана у руским медијима једна од главних тема јесте Јегор Пруцев и његова будућност, која се све мање везује за црвено-беле.

“Чемпионат” је у среду објавио да је Базел дао понуду  Звезди за трансфер Руса у износу од два милиона евра, али наше руководство жели да добије још најмање милион евра. Потом је шеф прес-службе швајцарског клуба, Сајмон Валтер, реаговао је на информацију о интересовању клуба за младог везисту и рекао – “Никада не коментаришемо гласине о трансферу”.

О великом интересовању за Пруцева говорио је и Звездан Терзић пре неколико дана, казавши да “имамо велико интересовање западноевропских клубова за Јегора Пруцева” и да би клуб желео да га задржи за наступе у Лиги шампиона.

Међтим, јуче се у руским медијима појавила информација  да везиста Црвене звезде намерава да се врати у Премијер лигу Русије. За услуге двадесетогодишњег фудбалера заинтересована је самарска Крила Совјета.

Подсетимо, фудбалер је прошлог лета прешао у редове нашег клуба из Сочија, у трансферу вредном 900.000 евра. Пруцев је у текућој сезони учествовао у шест мечева шампионата Србије и није постигао гол на званичној утакмици. Уговор између играча и клуба траје до 2026. године.

Скочи на траку са алаткама