Хокеј Хокеј/Извештаји

Шпањевић сломио отпор Војводине, Звезда на корак до титуле

Фото: photobylidija

У једној веома динамичној, али у одрђеним тренуцима и нервозној утакмици, хокејаши Црвене звезде су успели да савладају Војводину и дођу на корак до 10. титуле првака државе.

СКХЛ Црвена звезда – ХК Војводина 5:3 (3:2, 0:1, 2:0)

Звезда је одлично кренула у меч и повела је са 2:0 головима Гвозденовића и Подунавца. Војводина је успела да смањи на 2:1, али наши оклопници долазе до 3:1 голом Шпањевића.
У другом периоду гол Војводине је висио у зраку, али све промашене прилике наших хокејаша су кумовале да гости ову трећину добију у своју корист и резултатом 3:3 се ушло у последњи период.
А у последњем периоду је било свега, и доброг хокеја, али и туче на леду. Звездини хокејаши су изашли из свлачионице са јасном жељом да победе, али Војводина је хтела да понови прошлосезонско изненађење. Ипак, наши оклопници су били много бољи на леду, а најзаслужнији за победу био је Андрија Шпањевић који је са још два гола срушио снове Војводине и довео наш тим на корак до 10. титуле првака државе.
Пред сам крај меча видна нервоза резултовала је тучом на леду, а касније и провокацијом једног играча Војводине који је изазвао бурно негодовање Звездиних навијача.

Други финални меч је на распореду у среду, 26. марта, са почетком од 20 часова и 15 минута у Леденој дворани Спенса, у Новом Саду.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама