Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Победа у 169. вечитом дербију

Велику победу остварили су фудбалери Црвене звезде на путу ка освајању шесте узастопне титуле првака Србије, тиме што сада имамо 16 бодова више од вечитог ривала. Питање победника у утакмици 24. кола Суперлиге Србије решио је брзоноги Аргентинац – Алекс Виго, поготком на старту меча, чиме је постављен и коначан резултат, иако су изабраници Милоша Милојевића могли да дођу и до убедљивијег тријумфа. 

Црвена звезда – Партизан 1:0 (1:0)
 
Стадон: Рајко Митић.
 
Гледалаца: 35078. 
 
Судија: Александар Живковић.
 
Стрелац: Виго у 5. Минуту.
 
Жути картони: Родић, Ераковић, Мијаиловић (Црвена звезда), Марковић, Белић, Урошевић, Баждар (Партизан).
 
Црвени картон: Рикардо (Партизан).
 
Црвена звезда: Борјан, Виго, Ераковић, Драговић, Родић, Мијаиловић, Канга, Катаи (од 76. Милуновић, а од 88. Мијатовић), Букари, Митровић (од 64. Кангва), Пешић.
 
Резерве: Васиљевић, Л. Николић, Милуновић, Гобељић, Срнић, В. Николић, Кангва, Пруцев, Мијатовић, Ракоњац. 
 
Партизан: Поповић, Филиповић (од 65. Живковић), Вујачић, Марковић, Урошевић, Белић (од 75. Траоре), Колорадо (од 65. Баждар), Натхо, Дијабате, Мениг (од 75. Јовић), Рикардо.
 
Резерве: Лукач, Живковић, Илић, Саничанин, Шеховић, Фејса, Траоре, Пантић, Јовић, Баждар, Павловић.
 
Феноменалан старт 169. вечитог дербија на стадиону “Рајко Митић” за изабранике Милоша Милојевића, крунисао је у петом минуту дебитант у дуелима Звезде и Партизана, Аргентинац вреле крви – Алекс Виго који се на најбољи могући начин представио црвено-белој публици. Сјајно је пробио Осман Букари по десној страни, па одложио лопту аргентинском десном беку, чији је центаршут закачио Урошевића, а онда Поповић није успео да интервенише и дошло је до водећег гола за Црвену звезду на самом старту меча за ерупцију одушевљења на Маракани.
 
Расположено је Катаи ушао и у овај вечити дерби, па је као по навици био највећа претња по гол ривала. Ударцима у 10. и 23. минуту стављао је Поповића на муке, иако је лопта завршавала поред стативе. Звезда је у потпуности контролисала дешавања на терену, док гости нису успевали ни спорадично да запрете, па се Борјан готово није ни ознојио у првом делу игре. Мало је фалило да црвено-бели теренску иницијативу крунишу још једним поготком, када је поново Букари дриблао по десној страни и упослио Катаија, који је, без размишљања, гађао из волеја, али право у Поповића. Могла је Звезда у финишу првог полувремена и до новог поготка, када је поново вихорни Виго правио дар-мар по десној страни и центрирао за Букарија који је главом погодио Вујачића, а заслуге за читаву акцију иду и Катаију који је зачео додавањем.
 
Наставила је Звезда у истом ритму и на старту другог полувремена, када је највећа претња по гол ривала био брзоноги Митровић. Успевали су гости да одолевају атацима брзоногог крилног нападача, али се слика на терену, у смислу контроле утакмице, није мењала. Међутим, успевали су гости да се ослободе од притиска и да крену конкретније ка голу нашег тима, али поново Борјан није имао превише посла. У међувремену је Милојевић правио измене па су на терен ушли Кангва и Милуновић, а изашли Митровић и Катаи, премда је стамени дефанзивац због повреде морао да изађе са терена после десетак минута и да место уступи Мијатовићу.
 
Најбољу прилику, гости су имали у 83. минуту када је Рикардо шутирао, али је Борјан фантастично одбранио. До краја меча, Звезда је наставила да контролише ритам, настави победнички низ из дербија и одвоји се на 16 бодова предности од вечитог ривала. 
 

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама