Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Crvena zvezda Grundfos – Rudar 36:27 (19:13)

Rukometaši Crvene zvezde savladali su Rudar iz Kostolca u okviru prvog meča 17.kola ARKUS lige u “Šumicama” – 36:27 (19:13).

Posle poraza u Kaću crveno-beli su dočekali fenjeraša iz Kostolca i zabeležili nove bodove. Jedanaesta pobeda ekipe Ratka Đurkovića sačuvala je peto mesto i posle utakmica 17.kola i gostovanja u Aranđelovcu naredne sedmice.

Za Crvenu zvezdu je debitovao mladi pivotmen Strahinja Pantić (2004), veću minutažu je dobio Sava Radovanović i uzvratio epitetom igrača utakmice, a prvi meč odigrao je i Andrija Alavanja, koji je na dvojnoj pozajmici u redovima lidera Super B lige Sever-Zapad, Uba.

Već u prvom poluvremenu Crvena zvezda je rešila pitanje pobednika, zahvaljujući raspoloženom Urošu Simiću. Sedam golova kapitena juniorske reprezentacije Srbije u prvom poluvremenu bili su dovoljni da bude najefikasniji igrač u redovima pobedničkog tima.

Prvi gol na meču bio je prvenac debitanta Pantića, a početnih 3:0 su bili osnova i razlika koju su crveno-beli kontrolisali do 20.minuta kada je upravo Uroš Simić sa 3 gola pokrenuo seriju koju je nastavio Rotem Segal za 15:8. Golom Nenadića Zvezda je imala 19:11, ali su Panić i Jovanović postavili 19:13 za poluvreme.

Bez promena u nastavku, Zvezda je diktirala tempo, imala kontrolu nad utakmicom, i golovima u seriji povećavala razliku. Radovanović je sa 5 golova imao glavnu reč, pogodio je i Alavanja, a Radovanović je imao priliku iz sedmerca da poboljša svoj skor, međutim, nažalost, nije bio precizan. Zvezdinih 36:23 Rudar je serijom 4:0 smanjio na konačnih 36:27.

Sedam golova Simića, po pet Đurovića, Nenadića i Radovanovića.

Pred reprezentativnu pauzu očekuje nas duel u Aranđelovcu narednog vikenda, kada će Šamot ugostiti Crvenu zvezdu.

CRVENA ZVEZDA GRUNDFOS – RUDAR 36:27 (19:13)
Beograd, hala: SC „Šumice“. Gledalaca: 200. Sudije: Stefan Berdić i Filip Šorak (Beograd). Isključenja: Crvena zvezda 2, Rudar 10 minuta. Crveni karton: Borislav Milovanović (Rudar). Sedmerci: Crvena zvezda 5(3), Rudar 5(3).

CRVENA ZVEZDA GRUNDFOS: Đurović 5(1), Horvat 1, Simić 7, Nenadić 5(1), Kolundžić 3, Radovanović 5(1), Gemaljević, Jelić, Segal 4, Matičić, Šmigić 1, Pantić 1, Alavanja 1, Perić, Bujišić 3. Trener: Ratko Đurković

RUDAR: Vuković, Ar.Murina, Ad.Murina 2, Popović, Đorđević, Ristić 2, Stevović 3, Panić 10(2), Milovanović, Stojanović 2, Jovanović 3(1), Blagojević, Dimitrijević 2, Milošević, Tatari 3. Trener: Dragan Ajdačić

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama