Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Uspešan start vaterpolista u Splitu

Vaterpolisti Crvene zvezde savladali su domaći Mornar u Splitu na startu poslednjeg turnira Regionalne lige – 18:10 (4:4, 6:2, 5:3, 3:1).

Trener Aleksandar Filipović u Splitu neće moći da računa na Dušana Markovića i Gavrila Subotića, koji su ostali u Beogradu, dok protiv Mornara nije nastupio ni Ivan Basara.

Ni to nije sprečilo crveno-bele da dođu do petog trijumfa u regionalnom takmičenju. Briljirao je sa šest golova Marko Radović. Mornar je bio u igri do drugog perioda igre, kada je Radović vezao četiri gola i prelomio utakmicu, (10:6).

I u nastavku, i pored isključenja Bojana Banićevića sa pravom zamene, nisu spuštali tempo osvajači Kupa Srbije. Na kraju trećeg kvartala razlika je bila +6 (15:9), a Rodoljub Gajić i Dušan Vasić su postavili konačnih 18:10.

Najefikasnijeg Radovića koji je postigao šest golova su pratili Vuk Milojević sa 4 gola, dok su po dva postigli Gajić i Vasić. Po jednom su se u strelce upisali Danković, Banićević, Vukićević i Seman.

Drugi meč u Splitu na programu je sutra od 17:15 protiv domaćeg Jadrana, učesnika Lige šampiona.

CRVENA ZVEZDA – MORNAR 18:10 (4:4, 6:2, 5:3, 3:1)
Split, bazen: SC “Poljud”. Sudije: Božo Đurašković i Siniša Matijašević (Crna Gora). Isključenja: Crvena zvezda 12, Mornar 10. Peterci: Mornar 1(1).

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić, Gajić 1, Danković 1, Gavrilović, Vasić 2, Banićević 1, Basara, Vukićević 1, Seman 1, Milojević 4, Radović 6, Ivanović. Trener: Aleksandar Filipović

MORNAR: Kordić, Uvodić, Majić, Ćurković, Penava, Buzdovačić 3, Bušić 1, Akrap 3(1), Čumbelić 2, Kovačević, Gudurić, Knežević, Pavić, Omrčen 1. Trener: Marino Marović

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama