Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Вождовац – Црвена звезда 0:6 (0:3)

Блистала је Црвена звезда на гостовању Вождовцу у оквиру 21. кола Суперлиге Србије и славила са убедљивих 0:6. Питање победника су изабраници Милоша Милојевића решили у првом полувремену када су погађали Гелор Канга, Осман Букари и Александар Катаи, док су у наставку бивали прецизни Алекс Виго, Кингс Кангва и Мирко Иванић за једну од најбољих партија нашег тима ове сезоне.

 

Вождовац – Црвена звезда 0:6 (0:3)

Стадион: “ТЦ Стадион”.

Судија: Дејан Трифковић.          

Стрелци: Канга у 15. (из пенала), Букари у 19, Катаи у 24, Виго у 64, Кангва у 77. и Иванић у 82. минуту.

Жути картони: Мијаиловић, Даничић (Вождовац).

Црвени картон: Ђорђевић (Вождовац)                    .

Вождовац: Катић (од 69. Крунић), Мијаиловић, Ђорђевић, Дамјановић, Даничић (од 65. Ђуричић), Матић, Ивезић, Нешковић (од 65. Јочић), Новевски (од 46. Ајдиновић), Пантовић, Теодоровић (од 20. Зечевић).

Резерве: Крунић, Ајдиновић, Јочић, Кадрић, Лазаревић, Медић, Стоисављевић, Вујановић, Зечевић, Ђуричић, Ђурђевић.

Црвена звезда: Борјан, Виго, Ераковић (од 71. Лековић), Драговић, Азаров, Мијаиловић (од 46. В. Николић), Канга (од 61. Кангва), Иванић, Букари (од 61. Митровић), Катаи, Пешић (од 71. Ракоњац).

Резерве: Васиљевић, Л. Николић, Лековић, Гобељић, Срнић, В. Николић, Кангва, Пруцев, Мијатовић, Митровић, Ракоњац.

Утакмица је почела потпуном доминацијом Црвене звезде, с обзиром на то да се у првих 10 минута константно играло испред гола домаћина. Атаковала је Звезда са свих страна, покушавали смо да кроз брзе пасове дођемо у изгледну прилику, и то се десило већ у 10. минуту. Наиме, повукао је Ђорђевић нашег нападача Пешића у ситуацији у којој би, без дилеме, стамени голгетер погодио, што је било врло јасан знак за Трифковића да покаже на белу тачку. Иако је првобитно млади Ђорђевић “пожутео”, после интервенције из ВАР собе, штопер је искључен, а Гелор Канга у 15. минуту извео једанаестерац и матирао Катића.

Није се Звезда ту зауставила па је у 19. минуту Канга послао оштар пас иза леђа одбране, док је акцију сјајно пратио Осман Букари, нашао се пред Катићем и погодио ближи угао за удвостручену предност нашег тима. Пречка Катаија само је најавила погодак најбољег стрелца нашег тима у досадашњем делу сезоне. Наиме, играо се 24. минут када је Азаров убацио лопту у казнени простор, а Иванић петом проиграо Александра Катаија који је рутински погодио даљи угао са неколико метара.

Могао је Катаи да погоди и у 33. минуту када му је Букари предао повратну лопту на ивицу казненог простора, а луцидни Србобранац из места циљао даљи угао, али замало. Поново је погодио Букари у 45. минуту, али је гол поништен због офсајда у ком се нашао Иванић на почетку акције…

Ударац Катаија преко пречке из 48. минута, само је најавио то да се неће ништа променити у наставку игре. Неколико минута касније је Катић погрешио, а мало је фалило Иванићу да искористи кикс и погоди, у седмој утакмици у низу против Вождовца, међутим, шут везног фудбалера из Бачког Јарка је завршио поред гола. Запретио је и Катаи у два наврата, али нови гол виђен је од стране Алекса Вига. Новајлија у дресу црвено-белих је у 64. минуту наплатио добру партију и нашао се на правом месту после ударца Иванића који је Катић одбио на његову ногу. Иванићева пречка је показала да се Звезда неће зауставити на само четири гола.

Милојевић је указао шансу и Лековићу и Кангви, након што је нешто раније убацио у игру Николића, Митровића и Ракоњца, који је тиме дебитовао за наш тим. Управо је резервиста Кингс Кангва погодио у 77. минуту када је Иванић гађао у Крунића, а поново црвено-бели користе одбитак и постижу погодак. Наплатио је и Иванић добру партију у 82. минуту и наставио голгетерску серију коју има против Вождовца, а десетак минута у црвено-белом дресу било је довољно Ракоњцу да упише асистенцију, с обзиром на то да је после центаршута Николића, високи Црногорац спустио лопту за луцидног везњака.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама