Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Voždovac – Crvena zvezda 0:6 (0:3)

Blistala je Crvena zvezda na gostovanju Voždovcu u okviru 21. kola Superlige Srbije i slavila sa ubedljivih 0:6. Pitanje pobednika su izabranici Miloša Milojevića rešili u prvom poluvremenu kada su pogađali Gelor Kanga, Osman Bukari i Aleksandar Katai, dok su u nastavku bivali precizni Aleks Vigo, Kings Kangva i Mirko Ivanić za jednu od najboljih partija našeg tima ove sezone.

 

Voždovac – Crvena zvezda 0:6 (0:3)

Stadion: “TC Stadion”.

Sudija: Dejan Trifković.          

Strelci: Kanga u 15. (iz penala), Bukari u 19, Katai u 24, Vigo u 64, Kangva u 77. i Ivanić u 82. minutu.

Žuti kartoni: Mijailović, Daničić (Voždovac).

Crveni karton: Đorđević (Voždovac)                    .

Voždovac: Katić (od 69. Krunić), Mijailović, Đorđević, Damjanović, Daničić (od 65. Đuričić), Matić, Ivezić, Nešković (od 65. Jočić), Novevski (od 46. Ajdinović), Pantović, Teodorović (od 20. Zečević).

Rezerve: Krunić, Ajdinović, Jočić, Kadrić, Lazarević, Medić, Stoisavljević, Vujanović, Zečević, Đuričić, Đurđević.

Crvena zvezda: Borjan, Vigo, Eraković (od 71. Leković), Dragović, Azarov, Mijailović (od 46. V. Nikolić), Kanga (od 61. Kangva), Ivanić, Bukari (od 61. Mitrović), Katai, Pešić (od 71. Rakonjac).

Rezerve: Vasiljević, L. Nikolić, Leković, Gobeljić, Srnić, V. Nikolić, Kangva, Prucev, Mijatović, Mitrović, Rakonjac.

Utakmica je počela potpunom dominacijom Crvene zvezde, s obzirom na to da se u prvih 10 minuta konstantno igralo ispred gola domaćina. Atakovala je Zvezda sa svih strana, pokušavali smo da kroz brze pasove dođemo u izglednu priliku, i to se desilo već u 10. minutu. Naime, povukao je Đorđević našeg napadača Pešića u situaciji u kojoj bi, bez dileme, stameni golgeter pogodio, što je bilo vrlo jasan znak za Trifkovića da pokaže na belu tačku. Iako je prvobitno mladi Đorđević “požuteo”, posle intervencije iz VAR sobe, štoper je isključen, a Gelor Kanga u 15. minutu izveo jedanaesterac i matirao Katića.

Nije se Zvezda tu zaustavila pa je u 19. minutu Kanga poslao oštar pas iza leđa odbrane, dok je akciju sjajno pratio Osman Bukari, našao se pred Katićem i pogodio bliži ugao za udvostručenu prednost našeg tima. Prečka Kataija samo je najavila pogodak najboljeg strelca našeg tima u dosadašnjem delu sezone. Naime, igrao se 24. minut kada je Azarov ubacio loptu u kazneni prostor, a Ivanić petom proigrao Aleksandra Kataija koji je rutinski pogodio dalji ugao sa nekoliko metara.

Mogao je Katai da pogodi i u 33. minutu kada mu je Bukari predao povratnu loptu na ivicu kaznenog prostora, a lucidni Srbobranac iz mesta ciljao dalji ugao, ali zamalo. Ponovo je pogodio Bukari u 45. minutu, ali je gol poništen zbog ofsajda u kom se našao Ivanić na početku akcije…

Udarac Kataija preko prečke iz 48. minuta, samo je najavio to da se neće ništa promeniti u nastavku igre. Nekoliko minuta kasnije je Katić pogrešio, a malo je falilo Ivaniću da iskoristi kiks i pogodi, u sedmoj utakmici u nizu protiv Voždovca, međutim, šut veznog fudbalera iz Bačkog Jarka je završio pored gola. Zapretio je i Katai u dva navrata, ali novi gol viđen je od strane Aleksa Viga. Novajlija u dresu crveno-belih je u 64. minutu naplatio dobru partiju i našao se na pravom mestu posle udarca Ivanića koji je Katić odbio na njegovu nogu. Ivanićeva prečka je pokazala da se Zvezda neće zaustaviti na samo četiri gola.

Milojević je ukazao šansu i Lekoviću i Kangvi, nakon što je nešto ranije ubacio u igru Nikolića, Mitrovića i Rakonjca, koji je time debitovao za naš tim. Upravo je rezervista Kings Kangva pogodio u 77. minutu kada je Ivanić gađao u Krunića, a ponovo crveno-beli koriste odbitak i postižu pogodak. Naplatio je i Ivanić dobru partiju u 82. minutu i nastavio golgetersku seriju koju ima protiv Voždovca, a desetak minuta u crveno-belom dresu bilo je dovoljno Rakonjcu da upiše asistenciju, s obzirom na to da je posle centaršuta Nikolića, visoki Crnogorac spustio loptu za lucidnog veznjaka.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama