Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Vojvodina 1:1 (1:1)

Remizirali su fudbaleri Crvene zvezde na prolećnoj premijeri pred više od 20 hiljada navijača, u utakmici posvećenoj Siniši Mihajloviću, sa Vojvodinom rezultatom 1:1 u okviru 20. kola Superlige. Jedini pogodak na meču za tim koji sa klupe predvodi Miloš Milojević postigao je Aleksandar Katai posle dodavanja Gelora Kange. 

Crvena zvezda – Vojvodina 1:1 (1:1)
 
Stadion: “Rajko Mitić”.
 
Gledalaca: 20118. 
 
Sudija: Aleksandar Živković. 
 
Strelci: Bukari u 29. minutu za Crvenu zvezdu, a Kabić u 25. minutu za Vojvodinu.
 
Žuti kartoni: Kanga, Bukari (Crvena zvezda), Carević, Milošević (Vojvodina).
 
Crvena zvezda: Borjan, Vigo, Eraković, Dragović, Rodić (od 46. Azarov), Mijailović (od 62. Kangva), Kanga, Ivanić (od 88. Milunović), Bukari (od 62. Mitrović), Katai (od 81. Prucev), Pešić.
 
Rezerve: Vasiljević, L. Nikolić, Milunović, Leković, Azarov, Srnić, Kangva, Nikolić, Prucev, Mitrović, Mijatović. 
 
Vojvodina: Carević, Lazarević, Traore, Vitas (od 53. Jeličić), Đorđević, Topić, Zukić (od 90. Miletić), V. Simić, Kabić (od 74. Baraj), Čumić (od 90. Milosavljević), Malbašić (od 74. Milošević). 
 
Rezerve: N. Simić, Bjeković, Jeličić, Ljubisavljević, Antonijević, Miletić, Milosavljević, Kovačev, Baraj, Milošević, Nikolić. 
 
Sve je bilo u znaku Siniše Mihajlovića. Ni hladno vreme i niska temperatura uz jak vetar, nije sprečila naše navijače da naprave fenomenalnu atmosferu, kako bi odali počast Mihi, ali i pozdravili fudbalere našeg tima koji su se vratili na Marakanu posle četiri meseca. 
 
Zvezda je konkretno zapretila već u devetom minutu kada je Bukari prošao po desnom boku i uposlio Pešića koji je u padu pogodio Carevića, i time najavio ofanzivu našeg tima. Minut kasnije je i Kanga zatresao prečku, udarcem sa gotovo tridesetak metara i to iskosa, ali je utisak da je i vetar bio saveznik visprenog Gabonca. Prilike su se ređale, a uglavnom je upravo Kanga bio u centru pažnje koji je pokušavao da udarcima sa distance dezorganizuje odbranu gostiju, koja je zaista dobro stajala od starta meča. Carević je vrlo često istrčavao i uspevao da interveniše u poslednjim trenucima ispred naših napadača, pa je tako bilo i kada je Bukari uhvatio sprint i umalo uspeo da predribla golmana rivala.
 
U nekoliko navrata je i Bukari pokušavao, pa je zatim Ivanić preuzeo štafetu, ali je pomalo neočekivano gostujući tim došao do prednosti. Igrao se 25. minut kada je Vojvodina iskoristila dobru kontru, a Kabić sa ivice kaznenog prostora pogodio dalji ugao Borjanovog gola. Međutim, brzo je Zvezda došla do izjednačenja, a ponovo je Aleksandar Katai postigao gol za TV špice. Veliku zahvalnost za gol duguje i Kangi koji je poslao hirurški precizan pas, a primetio je Katai da je Carević istrčao i lobovao ga, za erupciju oduševljenja na stadionu. Do kraja poluvremena je i Eraković mogao glavom da dođe do prvenca u crveno-belom dresu, ali je imala Vojvodina i sreće i fokusa u nekoliko navrata, pa je uspevala da održi nerešen rezultat pred petnaestominutni odmor. 
 
Menjao je Milojević na poluvremenu, pa je Azarov ušao na teren umesto Rodića. Imao je Ivanić zicer u 50. minutu kada mu je Pešić odložio loptu na nekoliko metara od gola, a on gađao preko prečke. Zapretio je i Kanga u 61. minutu udarcem sa distance i propisno namučio Carevića, a minut kasnije je Milojević posegnuo za novim izmenama, pa su na teren ušli Kangva i Mitrović umesto Mijailovića i Bukarija. Nije Zvezda stajala sa opasnim napadima, pa je i Katai u 71. minutu mogao da donese vođstvo našem timu koji je konstantno atakovao i pokušavao da nađe put do Carevićeve mreže. 
 
Udarac Mitrovića uspeo je da ukroti Carević u 79. minutu, a Azarov je konstantno delovao po levom boku i pokušavao da centaršutevima pronađe Pešića. Zatresao je Kangva prečku, tri minuta kasnije, kada je pokušao iz slične pozicije kao i Kanga u prvom poluvremenu, ali je sreća bila na strani gostiju. Mogao je Prucev da reši pitanje pobednika u 84. minutu kada je Azarov centrirao iz kornera, a lopta stigla na drugu stativu do ruskog ofanzivca, koji nije uspeo da je prosledi u mrežu. Do kraja meča, pokušaji Viga i Pešića nisu završili u mreži, te je došlo do podele bodova.
 

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama