Фудбал Фудбал/Вести

Марко Стаменић од лета у Звезди

Црвена звезда је после Питера Олањинке ангажовала још једног фудбалера који ће дрес нашег клуба задужити 1. јула 2023. године, и то без обештећења, а реч је о Марку Стаменићу. Талентовани везни фудбалер је са нашим клубом потписао уговор до лета 2027. године. 

 

– Веома смо задовољни доласком Марка Стаменића. Довели смо младог играча са српским пасошем који ће наредне сезоне бити бонус, а опет иза себе има огромно искуство играња Лиге шампиона. Реч је о великом потенцијалу и фудбалеру који се најбоље сналази у везном реду, а с обзиром на његове квалитете, нема сумње да ће се брзо уклопити у стил игре Црвене звезде. Изабрао је Црвену звезду као следећу дестинацију у каријери, а долази из једног изузетно стабилног клуба, што нас чини изузетно поноснима. Верујем да је пред Стаменићем блистава будућност, као и да смо његовим довођењем направили одличан посао – рекао је спортски директор Митар Мркела.
 
Стаменић је рођен у Велингтону на Новом Зеланду, али поседује и српски пасош тако да неће заузимати место странца у нашој екипи. Реч је о централном везном фудбалеру рођеном 19. фебруара 2002. године који је висок 188 центиметара и поседује сјајне физичке предиспозиције, као и изврсну технику и преглед игре. У каријери је носио дрес Вестерн Субурса и Тим Велингтона, пре него што се као осамнаестогодишњак отиснуо у Европу и потписао за Копенхаген. За данског великана је одиграо 16 утакмица, а у међувремену је био позајмљен ХБ Кегеу за који је на 23 утакмице постигао два гола. Такође је и стандардни репрезентативац Новог Зеланда за који је одиграо 11 мечева.
 

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама