Хокеј Хокеј/Извештаји

Тесна, вредна и заслужена победа Звезде против Славије

Предивно вече у леденој хали Пионир!

Хокејаши Црвене звезде су у дербију кола саваладали екипу Славије са 2:1, након једног изузетно узбудљивог меча, а све то је пратило и око 600 гледалаца који су својим доласком и купљеном картом помогли да се скупе средства за лечење малог Луке Стајковића (5).

СКХЛ Црвена звезда – ХК Славија Јуниор 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)

Овај сусрет није никако добро почео за црвено-беле јер је Славија већ у 22. секунди одиграла контранапад и повела са 0:1 голом Ника Трудена.  Имала је Звезда својих прилика у првом периоду, али руку на срце, прилике које је имала екипа Славије су биле много озбиљније и опасније по гол Арсенија Ранковића који је одличним одбранама оставио Звезду у животу.

Управо то се исплатило у другом периоду када су црвено-бели оклопници стинусли противника, па је прво Матија Динић изједначио на 1:1, да би Павле Подунавац закуцао пак у мрежу гостију за вођство од 2:1.

Трећи период је обиловао изузетно динамичном игром, али и искључењима. Звезда је и нападала, али је морала и да се брани. Пред сам крај меча судије су два пута престрого искључиле Звездине играче и тако дали прилику Славији да дође до изједначења. Ипак, великом борбеношћу и пожртвовањем црвено-бели оклопници нису дозволили гостима да дођу до мреже Ранковића, па је резултат остао непромењен.

Овом победом Црвена звезда је засела на прво место на табели и уколико сутра (17:30, Ледена хала Пионир) победи екипу Селект тима Хрватске готово је сигурно да ће наши хокејаши имати пол позицију у плеј офу. 

Београд – Ледена дворана Пионир. Гледалаца: 586. Т.Фазекаш, Ђ.Фазекаш, Ђокић, Поповић. Казне: Црвена звезда 12 минута, Славија 26 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ранковић, Степановић, Анић (1ас), Дегтерев, Динић 1, Драговић (1ас), Гвозденовић, Крављанац, М.Младеновић, П.Новаковић, У.Новаковић, Подунавац 1, Шченков, Шпањевић, Стојановић, Тутариков, Цвик, Лештарић (1ас). Тренер: Косовић.

СЛАВИЈА ЈУНИОР: Дукарич, Колин, Чампа, Черне, Главоњић, Хумар (1ас), Иловар, Комполшек, Печник, Примар, Продан, Пушењак, Скерлеп (1ас), Шпари Лебен, Труден 1, Загорц.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама