Hokej Hokej/Izveštaji

Tesna, vredna i zaslužena pobeda Zvezde protiv Slavije

Predivno veče u ledenoj hali Pionir!

Hokejaši Crvene zvezde su u derbiju kola savaladali ekipu Slavije sa 2:1, nakon jednog izuzetno uzbudljivog meča, a sve to je pratilo i oko 600 gledalaca koji su svojim dolaskom i kupljenom kartom pomogli da se skupe sredstva za lečenje malog Luke Stajkovića (5).

SKHL Crvena zvezda – HK Slavija Junior 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)

Ovaj susret nije nikako dobro počeo za crveno-bele jer je Slavija već u 22. sekundi odigrala kontranapad i povela sa 0:1 golom Nika Trudena.  Imala je Zvezda svojih prilika u prvom periodu, ali ruku na srce, prilike koje je imala ekipa Slavije su bile mnogo ozbiljnije i opasnije po gol Arsenija Rankovića koji je odličnim odbranama ostavio Zvezdu u životu.

Upravo to se isplatilo u drugom periodu kada su crveno-beli oklopnici stinusli protivnika, pa je prvo Matija Dinić izjednačio na 1:1, da bi Pavle Podunavac zakucao pak u mrežu gostiju za vođstvo od 2:1.

Treći period je obilovao izuzetno dinamičnom igrom, ali i isključenjima. Zvezda je i napadala, ali je morala i da se brani. Pred sam kraj meča sudije su dva puta prestrogo isključile Zvezdine igrače i tako dali priliku Slaviji da dođe do izjednačenja. Ipak, velikom borbenošću i požrtvovanjem crveno-beli oklopnici nisu dozvolili gostima da dođu do mreže Rankovića, pa je rezultat ostao nepromenjen.

Ovom pobedom Crvena zvezda je zasela na prvo mesto na tabeli i ukoliko sutra (17:30, Ledena hala Pionir) pobedi ekipu Selekt tima Hrvatske gotovo je sigurno da će naši hokejaši imati pol poziciju u plej ofu. 

Beograd – Ledena dvorana Pionir. Gledalaca: 586. T.Fazekaš, Đ.Fazekaš, Đokić, Popović. Kazne: Crvena zvezda 12 minuta, Slavija 26 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Ranković, Stepanović, Anić (1as), Degterev, Dinić 1, Dragović (1as), Gvozdenović, Kravljanac, M.Mladenović, P.Novaković, U.Novaković, Podunavac 1, Ščenkov, Španjević, Stojanović, Tutarikov, Cvik, Leštarić (1as). Trener: Kosović.

SLAVIJA JUNIOR: Dukarič, Kolin, Čampa, Černe, Glavonjić, Humar (1as), Ilovar, Kompolšek, Pečnik, Primar, Prodan, Pušenjak, Skerlep (1as), Špari Leben, Truden 1, Zagorc.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama