Фудбал Фудбал/Вести

Медији и селективно извештавање о извештајима CIES-a

Колико пута сте до сада чули да је Звезда прва у конкуренцији клубова из 30-ак европских лига по учесталости изведених пенала у домаћим првенствима? Те информације медији су преносили од CIES фудбалске опсерваторије.

Ти подаци су често коришћени у расправама као аргумент да судије фаворизују Звезду (иако се CIES није бавио бројем НЕРЕГУЛАРНИХ пенала, већ укупним бројем пенала).

Међутим, оно што медији (не)намерно изостављају јесу подаци према којима је Црвена звезда 6. клуб у СВЕТУ (рачунајући лиге којима се CIES бави) по просечном броју удараца ка голу ривала у домаћим првенствима по утакмици! Последњи пут је ова листа ажурирана 13. децембра 2022. године.

Звезда у просеку упути 7,9 шутева ка голу ривала по мечу у првенству Србије. Испред Звезде су само Бајерн из Минхена, Фејнорд из Ротердама, Ајакс из Амстердама, Пари Сен Жермен и ПСВ из Ајндховена.

Ово показује колико Звезда офанзивно игра у свом првенству. Међутим, о овоме у медијима нећете чути. Важно је да се помене учесталост пенала (који су проблем само ако су нерегуларни, а регуларношћу пенала се CIES није бавио, тако да не могу служити као аргумент да Звезду судије фаворизују), а када исти тај CIES објави нешто што је за похвалу Звезде, тад настаје мук.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама