Хокеј Хокеј/Извештаји

Звезда прокоцкала вођство и поражена од Триглава

Фото: Скрин шот ЈуТјуб канала video2go.live

Само два и по минута било је довољно да хокејаши Црвене звезде од готовог направе вересију. Одличне прве две трећине нису биле довољне за победу у Крању, па ће црвено-бели повратак на победнички колосек морати да птраже у следећем мечу против Селект тима Хрватске. 

ХК Триглав – СКХЛ Црвена звезда 6:3 (1:1, 0:1, 5:1)

1/3
1:0 Жан Маркич 12:38 
1:1 Петар Новаковић 16:02
Прва трећина је протекла у одличној игри са обе стране. И Звезда и Триглав имали су своје прилике, али су обе екипе искористиле само по једну. Гол Триглава пао је у 13. минути, али не из изграђене акције него грешком и непажњом наших оклопника. Наиме, Звездини оклопници су некако деконцентрисано одреаговали након подбацивања, па је плочица дошла до Маркича који је савладао Ранковића за 1:0. Црвено-бели оклопници су након тога подигли ниво своје игре и преко Петра Новаковића су успели да дођу до изједначења. У 17. минути на семафору је стајало 1:1, а тај резултат се до краје првог период није мењао.

2/3
1:2 Марко Драговић 32:23
Црвено-бели су одиграли мудро у другом периоду и сачекали су прави тренутак да плочицу сместе у мрежу домаћина. Играо се 33. минут када је Марко Драговић довео црвено-беле у вођство од 2:1, а наши хокејаши су успели да ову трећину приведу крају и оду на последњи одмор са предношћу.

3/3
2:2 Наце Вилфан 40:14
2:3 Марко Драговић 42:32
3:3 Наце Вилфан 54:09
4:3 Криштоф Поточник 54:32
5:3 Криштоф Поточник 55:55
6:3 Наце Вилфан 56:28
Све добро што је у радила у прве две трећине, Црвена звезда је бацила низ воду у последњем периоду. Прво је Триглав након само 14 секунди игре у овој трећини изједначио на 2:2 преко Наце Вилфана. Црвено-бели су се наизглед опоравили и преко Марка Драговића повели са 3:2. А онда је настао прави потоп за нашу екипу. Шта се десило са нашим оклопницима од 54. до половине 57. минуте, остаће за анализу тренеру Косовићу и играчима. У само 2 и по минута црвено-бели су примили чак четири поготка, а стрелци за домаћина су били Наце Вилфан и Криштоф Поточник (оба су дали по два гола). Заиста велика штета јер је изгледало да ће Звезда успети да победи и да упише нове бодове на свој конто. 

ХК Триглав: Плавц, Трелц, Ахачич, Горше, Грошељ (3 ас), Српчич (2 ас), Вилфан 3, Бан, Бошковић (2 ас), Поточник 2, Шлибар (1 ас), Ветерник, Кухар (1 ас), Маркич 1 (1 ас), Молер, Павц, Павлович, Арх, Бертонцрљ, Јазбец. Тренер: Дриновец

СКХЛ Црвена звезда: Битн, Ранковић, Драговић 2, Лештарић, У. Новаковић (1 ас), Подунавац (1 ас), Шпањевић (2 ас), Анић, Динић, Гвозденовић, Младеновић (1 ас), П. Новаковић 1, Николић, Стојановић, Тутариков. Тренер: Косовић 

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Коментар

Кликните да бисте објавили коментар

  • И што би рекао чувени “Шоне” не може се играти сениорски хокеј са 2 поставе……На жалост ростер је кратак па се дешавају овакве ствари…..

Скочи на траку са алаткама