Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Убедљива победа, пуна хала и деби Кампаца

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су Борац на свом паркету резултатом 86:57 (23:13, 22:24, 20:8, 21:12) у оквиру 12. кола АБА лиге. Поред убедљиве победе, утакмица ће остати запамћена по дебију Факунда Кампаца у црвено-белом дресу у пуној хали Александар Николић.

Најефикаснији у редовима наше екипе је био Добрић са 15 поена, по 13 су додали Петрушев и Бентил, док је Кампацо одиграо фантастично са 11 поена и 5 асистенција.

Утакмица је кренула у нешто лаганијем ритму, те су обе екипе играле растерећено. Већи део четветине се играло кош за кош, све до резултата 12:12 када Звезда преузима контролу игре серијом 8:0 (20:12). Овај период игре је припао Факунду Кампацу који је дебитовао у црвено-белом дресу. Аргентински плејмејкер је показао своју умеће од првог контакта са лоптом, а врло брзо је дошао до својих првих асистенција, док је прве поене постигао тројком на истеку четвртине којом је поставио резултат (23:13).

Црвено-бели су наставили да играју добро, те су без већих проблема одржавали двоцифрену предност која је у једном моменту износила 15 разлике (41:26). До краја деонице гости праве серију 4:11 којом постављају резултат првог полувремена 45:37.

Најефикаснији у овом делу игре је био Добрић са девет поена, док су по седам додали Митровић и Бентил. Факундо Кампацо је забележио три асистенције уз исто толико поена.

Потпуну доминацију наше екиое видели смо у трећој деоници у којој су црвено-бели у потпуности надиграли противника. Борац је добро отворио четвртину серијом 3:7, међутим од тог тренутка зЗвезда на крилима Добрића и Петрушева прави 17:1 којом поставља коначан резултат овог дела игре 65:45. Гости су у овом периоду постигли само осам поена.

У истом ритму је одиграна и последња деоница у којој се црвено-бели нису опуштали, већ су убедљиву предност додатно увећали, те је коначан резултат био 86:57.

КК Црвена звезда мтс: Холанд 5, Вилдоза 3, Лазаревић 6, Кампацо 11, Митровић 7, Лазић 5, Добрић 15, Марковић, Кузмић 6, Петрушев 13, Топић 2, Бентил 13;

Борац: Хејл 17…

Душко Ивановић: – Почели смо добро, а онда је уследио пад концентрације. Екипа Црвене звезде то себи не може да приушти . Успели смо да се вратимо на прави пут. То је заслуга ових играча који дају све од себе, изузимајући ових десетак минута које је било лоше. То опуштање је нормално за нормалне екипе, а ја нећу нормалну екипу. Ова екипа хоће нешто да освоји, а ако хоће то, онда није нормална. Обичне, нормалне екипе не освајају трофеје – рекао је Ивановић.

Наредну утакмицу наши кошаркаши играју у петак против Барсе у оквиру Евролиге, док се такмичење у регионалног лиги наставља 2. јануара гостовањем Сплиту.

Извор: ККЦЗ, званични сајт
 
Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ
Скочи на траку са алаткама