Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Ubedljiva pobeda, puna hala i debi Kampaca

Košarkaši Crvene zvezde mts savladali su Borac na svom parketu rezultatom 86:57 (23:13, 22:24, 20:8, 21:12) u okviru 12. kola ABA lige. Pored ubedljive pobede, utakmica će ostati zapamćena po debiju Fakunda Kampaca u crveno-belom dresu u punoj hali Aleksandar Nikolić.

Najefikasniji u redovima naše ekipe je bio Dobrić sa 15 poena, po 13 su dodali Petrušev i Bentil, dok je Kampaco odigrao fantastično sa 11 poena i 5 asistencija.

Utakmica je krenula u nešto laganijem ritmu, te su obe ekipe igrale rasterećeno. Veći deo četvetine se igralo koš za koš, sve do rezultata 12:12 kada Zvezda preuzima kontrolu igre serijom 8:0 (20:12). Ovaj period igre je pripao Fakundu Kampacu koji je debitovao u crveno-belom dresu. Argentinski plejmejker je pokazao svoju umeće od prvog kontakta sa loptom, a vrlo brzo je došao do svojih prvih asistencija, dok je prve poene postigao trojkom na isteku četvrtine kojom je postavio rezultat (23:13).

Crveno-beli su nastavili da igraju dobro, te su bez većih problema održavali dvocifrenu prednost koja je u jednom momentu iznosila 15 razlike (41:26). Do kraja deonice gosti prave seriju 4:11 kojom postavljaju rezultat prvog poluvremena 45:37.

Najefikasniji u ovom delu igre je bio Dobrić sa devet poena, dok su po sedam dodali Mitrović i Bentil. Fakundo Kampaco je zabeležio tri asistencije uz isto toliko poena.

Potpunu dominaciju naše ekioe videli smo u trećoj deonici u kojoj su crveno-beli u potpunosti nadigrali protivnika. Borac je dobro otvorio četvrtinu serijom 3:7, međutim od tog trenutka zZvezda na krilima Dobrića i Petruševa pravi 17:1 kojom postavlja konačan rezultat ovog dela igre 65:45. Gosti su u ovom periodu postigli samo osam poena.

U istom ritmu je odigrana i poslednja deonica u kojoj se crveno-beli nisu opuštali, već su ubedljivu prednost dodatno uvećali, te je konačan rezultat bio 86:57.

KK Crvena zvezda mts: Holand 5, Vildoza 3, Lazarević 6, Kampaco 11, Mitrović 7, Lazić 5, Dobrić 15, Marković, Kuzmić 6, Petrušev 13, Topić 2, Bentil 13;

Borac: Hejl 17…

Duško Ivanović: – Počeli smo dobro, a onda je usledio pad koncentracije. Ekipa Crvene zvezde to sebi ne može da priušti . Uspeli smo da se vratimo na pravi put. To je zasluga ovih igrača koji daju sve od sebe, izuzimajući ovih desetak minuta koje je bilo loše. To opuštanje je normalno za normalne ekipe, a ja neću normalnu ekipu. Ova ekipa hoće nešto da osvoji, a ako hoće to, onda nije normalna. Obične, normalne ekipe ne osvajaju trofeje – rekao je Ivanović.

Narednu utakmicu naši košarkaši igraju u petak protiv Barse u okviru Evrolige, dok se takmičenje u regionalnog ligi nastavlja 2. januara gostovanjem Splitu.

Izvor: KKCZ, zvanični sajt
 
Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU
Skoči na traku sa alatkama