Фудбал Фудбал/Вести

Спајић у Звезди до 2026. године

Прво појачање Црвене звезде у зимском прелазном року је стамени штопер Урош Спајић. Звездино дете и некадашњи дефанзивац нашег клуба ће се обавезати на верност црвено-белим бојама до 2026. године.
 
– Емоције и утисци су невероватни. Довољно је рећи да сам се вратио кући. Осећај је прелеп. Желим што пре да заиграм за Црвену звезду. Вратио сам се по дечачке снове, да освојим титулу са Звездом. Прошао сам све млађе категорије и био шампион у свим селекцијама, осим у првом тиму где се највише рачуна и памти. Вратио сам се да остварим снове и заиграм Лигу шампиона са Црвеном звездом. То ме је заиста “повукло”. Дуго сам био у контакту са спортским директором Митром Мркелом и дошао је тај тренутак да се вратим. Много сам срећан. Једна новогодишња жеља ми се већ остварила, а то је да се вратим на Маракану. Мало сам поранио, али сада наравно треба ићи корак по корак. Да се освоји титула, на добром смо путу и треба само тако да наставимо како би се добро припремили за наредну сезону. Надам се да ће она бити добра у најмању руку – рекао је Спајић.
 
У претходном периоду је кубурио са повредом Урош Спајић те је из тог разлога и пропустио Мундијал. Међутим, у веома кратком временском интервалу Звездин дефанзивац ће бити спреман да поново заигра у црвено-белом дресу.
 
– Опоравак иде одлично, својим током. Радио сам магнетну резонанцу пре две недеље и све је било у реду хвала Богу. Сада се прати само путоказ што се каже, идемо корак по корак. Тренутно сам у фази јачања ноге. Очекујем оптимално да у марту, најкасније у априлу у потпуности будем спреман. Све зависи од саме ноге. Потпуни опоравак може да буде брз, али може да дође и мало касније. Тешко је говорити у напред, али за сада је све одлично и иде како треба.
 
Поносан је на свој вољени клуб Урош Спајић, као и веома сигуран да Црвена звезда иде правим путем према још једној титули првака државе.
 
– До сада је Црвена зведа резултатима показала да има одличне играче. Убедљиво смо први на табели тренутно и надам се да ћемо тим путем наставити како би освојили титулу ове сезоне и спремили се за Лигу шампиона. Неумесно је да коментаришем тренера, чим је шеф стручног штаба Црвене звезде очигледно је да је заслужено на тој позицији. Надам се доброј сезони до краја, да освојимо првенство и припремамо за оно право што предстоји.
 
Са само 19 година као један од највећих талената Спајић је заиграо за Црвену звезду, а док је био у подмлатку важио је за једног од најталентованијих младих фудбалера.
 
– Увек је притисак играти за Црвену звезду. Враћам се са мало већим искуством него што сам имао када сам био деветнаестогодишњак. Осећај је предиван, вратио сам се кући. Заиста се прелепо осећам. Спортски директор Митар Мркела ме је прогласио најбољим играчем омладинске школе пре 15 година. Сада сам ту и осећам се сјајно. Верујем да искуством и квалитетом могу да допринесем екипи. Обећавам да ћу дати све од себе да тако буде. 
 
Велике жеље и амбиције су пристуне код рођеног београђанина коме је сан да освоји титулу са Црвеном звездом. Управо је тај детаљ био кључан при договору са спортским директором нашег клуба.
 
– Знам се са спортским директором Митром Мркелом веома дуго и били смо стало у комуникацији. Додатан мотив је био повратак по дечачки сан. Прошао сам све млађе категорије Звезде, али једино где нисам био шампион и што се највише рачуна јесте први тим. Вратио сам се да освојим титулу са Црвеном звездом и заиграм пред нашим навијачима Лигу шампиона. То је био највећи мотив повратка.
 
Истиче Спајић да се Црвена звезда променила у позитивном светлу у односу на период када је играо пре нешто мање од једне деценије.
 
– Долазим у исти, али тотално други клуб. Разлика из тог периода и сада је немерљива. Звезда данас игра редовно у Европи што је раније била мисаона именица. Сећамо се Бордоа и туге после завршених квалификација за Лигу Европе, а сада се то такмичење сматра више неуспехом. То је доказ Звезда иде добрим путем, да расте и да навикавамо људе и навијаче на најбоље. Мислим да је то прави пут и да Звезда то заслужује. Црвена звезда је велики клуб, са армијом навијача и заслужује да буде међу најбољима. Ту сам да допринесем колико могу, даћу све од себе да направимо заједно добре резултате. Када су питању млађи играчи мислим да је сада мало лакше него што је било раније. Прошао сам тај пут и покушаћу да помогнем колико будем могао, а верујем да ћу моћи.
 
Верује Урош Спајић да ће у најкраћем временском периоду бити спреман за највеће напоре и повратак на терен.
 
– Надам се да ћу у марту бити спреман. Зависиће какве буду околности, али надам се да ћу тада бити спреман. Верујем да ће све бити како треба. 
 
Свестан је тежине грба Црвене звезде и пристка резултата који се захтевају у нашем клубу.
 
– У Црвеној звезди се неуспех не прашта. Тако треба да буде. Звезда носи притисак, свака утакмица и тренинг су ново доказивање. Имамо бодовну предност, али треба да је потвдримо у другом делу и припремимо оно што долази касније, што прижељкујемо и чекамо. Треба ићи корак по корак, степен по степен и онда ћемо бити прави.
 
Говорио је Спајић о учинку репрезентације на Светском првенству у Катару.
 
– Тешко је сада говорити. Нисмо били на нивоу на Светском првенству, на каквом смо били током квалификација. Мистер је доста причао о томе. Очигледно нешто није било у реду, да ли су у питању биле повреде. Имали смо доста осцилација у игри што није био случај у квалификацијама где смо били стабилни. Осцилације су нас коштале. Примили смо доста голова на таквом такмичењу где се то не прашта. Остаје нам да извучемо поуке из Светског првенства. Очекивали смо више, како јавност, тако и играчи. Сматрам да заслужујемо више и да имамо квалитет. На нама је да извучемо поуке и изађемо јачи у квалификацијама за Европско првенство. Реално имамо групу где морамо да прођемо и да онда будемо прави на Европском првенству.
 
Такође, наш репрезентативац је говорио о изненадној смрти Синише Михајловића које је погодила целокупну светску спортску јавност.
 
– Сви ћемо га памтити по голу на Маракани, највише ја. Тешко је рећи било шта о Синиши Михајловићу. Био је велико име и добар човек. Нажалост није се изборио са тешком болешћу – закључио је Урош Спајић.
 
Председник нашег клуба Светозар Мијаиловић је изнео велико задовољство поводом повратка Уроша Спајића у црвено-бели табор.
 
– Веома је важно да се континуитет присуства наших младића који су стасали у Црвеној звезди, постигли велики успех у клубовима где су раније наступали настави и да се у зениту фудбалског знања враћају у Звезду. Урош је репрезентативац Србије и значиће пуно нашем тиму који се спрема да  поново освоји титулу  у групној фази Лиге шампиона. Наше амбиције су увек да постигнемо најбољи могући резултат. Имамо снажан тим, знање, могућност да и ове године освојимо шампионску титулу што је услов за учешће у Лиги шампиона. Мислим да ћемо са актуелним тимом и који се формира у овом периоду имати запажену улогу у највећем европском такмичењу – рекао је Светозар Мијаиловић.
 
Урош Спајић је рођен 13. фебруара 1993. године у Београду. Прве фудбалске кораке је направио у новобеоградском Радничком, а са само 13 година стигао је на адресу Љутице Богдана. У млађим категоријама Црвене звезде је наступао све до 2010. године, када је 27. октобра дебитовао на утакмици против Борца из Чачка у Купу Србије. Након тога одлази на позајмицу у Сопот, а од лета 2012. године враћа се на Маракану где је забележио 19 званичних наступа у црвено-белом дресу те сезоне. Даља каријера га је водила у француски Тулуз, потом Андерлехт, Краснодар, Фејнорд и на крају турски шампионат где је играо за Касимпашу. После мање од једне деценије Спајић се вратио у Београд и браниће боје нашег клуба до 2026. године. Такође, Спајић је био члан репрезентације Србије У19 и У21, а за А селекцију наше земље одиграо је 20 утакмица.
 
Извор: ФКЦЗ, званични сајт
 
Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама