Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Црвено-бели отпутовали у Пиреј (четвртак, 20)

Кошаркаши Црвене звезде мтс отпутовали су у среду око 12.30 часова у Атину где их у четвртак очекује меч 15.кола Евролиге са екипом Олимпијакоса.

Црвено-бели на крилима одличних резултата одлазе у Пиреј (четвртак 20 часова, дворана Мира и Пријатељства) али их очекује један од кандидата за највиши пласман и прошлосезонски учесник Ф4 у Београду.

Тренер Душко Ивановић неће за овај меч моћи да рачуна на Николу Ивановића и Хасана Мартина, а под знаком питања је наступ најновијег појачања Факунда Кампаца због административних проблема.

Црвено беле у Пиреју дочекује најбољи напад Евролиге у овом тренутку (86,4 поена по утакмици), док је одбрана нашег тима трећа најбоља у такмичењу са 76.6 примљених поена по мечу. Такође, један од кључева ове утакмице је у застављању ове сезоне бриљантног Саше Везенкова који је водећи играч лиге по индексу (25.9), други стрелац (19.6 поена) и трећи скакач лиге (7.3 скока по мечу);

Тренер Душко Ивановић:
– Олимпијакос је један од најјаснијих кандидата за Фајнал фор. Познају се одлично, играју по аутоматизму, сјајни у одбрани, нападу. Статистички су можда и најбоља екипа досад. Биће веома тешко. Ови момци имају карактер да сваку желе да победе, па ћемо видети – закључио је Душко Ивановић и додао да ће Николи Ивановићу бити потребно још времена да се врати у екипу (Ивановић је почео да тренира интензивније, а током тренинга у уторак увече возио је тренажни бицикл у хали Александар Николић).

Неизбежно је било и питање око Факунда Кампаца: – Кампацо је играч који има пуно искуства, показао се у Евролиги, али није играо у последње време док је био у Америци, па ће му бити потребно времена да ухвати ритам. У сваком случају, надамо се да ће нам помоћи да остваримо зацртане циљеве. Биће потребно времена да се уклопи. Обично се каже да је екипа јака колико њен најјачи и најслабији играч. Видећемо – закључио је тренер црвено-белих.

Лука Митровић: – Једна од најквалитетнијих екипа у Европи, другу годину заредом играју феонаменално. Иста база играча, добро се познају, знају и везаних очију где ко стоји. Биће изузетно тешко, чврсти су у фази одбране, поготову на домаћем терену, што показуују и резултати из Атине, где су у претходних пар кола решавали питање победника већ у првом полувремену. Знанмо шта нас чека и спремни ћемо дочекати меч – рекао је Митровић који се поптуно опоравио од повреде ока.

Екипа се у петак враћа за Београд, а свој последњи овогодишњи меч у АБА лиги одиграће у недељу од 14.30 часова против Борца из Чачка у дворани „Александар Николић“.

Извор: ККЦЗ, званични сајт
 
Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ
Скочи на траку са алаткама