Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Још једна драматична завршница у Пиониру за нову победу Црвене звезде

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су на свом паркеру Жалгирис резултатом 77:73 (14:22, 22:15, 20:21, 21:15). Изузетно неизвесна завршница и победа наше екипа, шеста за редом у Евролиги.

Тандем Вилдоза – Недовић блистао је и на овој утакмици. Аргентинац је убацио 27 поена, док је Немања Недовић додао 21.

Јако лош почетак утакмице наше прве петорке која није имала адекватна решења на одличну игру гостију, док нам је напад такође био лош. Све је то резултирало раним двоцифреним вођством Жалгириса (5:15). Уласком Недовића у игру, црвено-бели су добили неопходну енергију и кретивност којом су успели да смање разлику (12:17), док је прва деоница завршена резултатом 14:22.

Црвено-бели су наставили са доста бољим игром у наставку меча, Вилдоза је пронашао шут, Недовић наставио са сјајном игром, а борбени Лазаревић је био један од најзаслужнијих за резултатски повратак Звезде (24:27). Гости су серијом 0:6 (24:33) одговорили на овај налет наше екипе. Са друге стране, Црвена звезда је такође имала одговор, те је серијом Лазаревића и Вилдозе 10:0 преузела вођство (34:33). На полувреме се отишло при резултату 36:37.

Најефикаснији у овом делу меча је био Вилдоза са 10 поена, док су по 8 додали Недовић и Лазаревић.

У наставку меча се играло доста тврдо, у почетку кош за кош, да би средином деонице Жалгирис направио нову серију којом се поново ‘одлепио’ на нешто већу предност (45:54). Звезда је успела пронађе одговор на овај моментум гостију, те су црвено-бели на крају трећег периода имали заостатак од само два поена, 56:58.

Изузетно неизвесна кошарка се играла у последњој деоници, екипе су се смењивале у вођству, а Звездин напад су у овим тренуцима држали Вилдоза и Недовић који су погађали чак и када је организација напада била нешто лошија. При резултату 67:68, Лука Вилдоза је погодио далеку двојку на истеку напада, а одмах након тога је наком украдене лопте уписао два нова поена (71:69). која су преломила меч на страну црвено-белих. Наши кошаркаши су успели да исконтролишу саму завршницу, те су славили резултатом (77:73).

КК Црвена звезда мтс: Холанд, Вилдоза 27, Лазаревић 8, Лазић 5, Мартин 2, Добрић 5, Илић, Недовић 21, Марковић 3, Кузмић, Петрушев 1, Бентил 5;

Жалгирис: Еванс 18, Хејс 14, Улановас 14

Кошаркаше Црвене звезде мтс већ у четверак очекује нови меч у оквиру дуплог кола Евролиге, где ће наша екипа дочекати Милано. Што се тиче регионалне лиге, црвено-бели у понедељак гостују екипи Меге.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама