Кошарка Кошарка/Вести ЦЗБГ

Карлес Марко: Биће фантастично ако дође Кампацо, Вилдоса је “гладан”, а Срби живе кошарку

Велики низ Душка Ивановића на клупи Црвене звезде привукао је велико интересовање Шпанаца, код којих тренер црвено-белих има статус легенде. Тим поводом шпански “esRadio” контактирао је у касним часовима у недељу Карлеса Марка, асистента у стручном штабу Звезде.

Шпанске новинаре је најпре интересовало какве су биле прве реакције Карлеса на понуду да ради са Душком у евролигашком клубу.
“Није ми требало дуго да кажем да Душку Ивановићу после његовог позива. Веома сам захвалан на прилици да будем у Евролиги и радим са њим. То је веома позитивно и веома добро искуство учења”.

Вест о вишечасовном тренингу по преузимању екипе раширила се по Европи као прави хит. Ипак, Карлес је подсетио Шпанце да није од почетка са Душком у клубу и да се придодао нешто касније.
“Нисам видео Душкову чувену петочасовну сесију ха-ха. Међутим, истина је да са овим распоредом надаље не можете много да тренирате”.

Долазак у Звезду види као огроман скок у својој каријери.
“То је значајан скок јер сам стигао до најбоље лиге у Европи. Дошао сам у Београд да помогнем где могу и да упијем ствари које могу да користим у будућности“.

Иако долази из земље која има кошаркашку традицију, изнео је импресију којом се страшћу код Срба воли кошарка, независно од вечитог дербија.
“Ми Шпанци смо веома страствени, али овде не можете да замислите како они живе кошарку. Био сам веома задивљен, искусио сам ствари, али ово нема везе само са дербијима ових недеља”.

Шпанске водитеље занимао је коментар на Луку Вилдосу који је постао прави лидер екипе.
„То што имам Луку Вилдосу је фантастично за мене, прво због његове комуникације, а друго због тога што сам могао да му помогнем на нивоу на којем је. Он је фантастичан. Мислим да мора да настави да буде редован у свим утакмицама. Радост је што га имамо. Вилдоса примећује да је “гладан” по повратку из НБА. Промениће се у утакмици Јадранске лиге и видите да му се то не свиђа. То је добро, има амбицију”.

Наравно, тема је био и потенцијални долазак Кампаца у црвено-беле редове, али је помоћни тренер остао “закопчан до грла”, уз додатак да би то било фантастично.
“Да будем искрен, наравно да сам размишљао о могућем потпису Кампаца. Никола Ивановић је повређен и тражимо некога. Врло мало сам питао о томе, али ако је он, фантастично”.

Изразио је наду да ће се победнички низ наставити уз фактор Пионира против Жалгириса.
“Циљ је да победимо наредну, а то је Жалгирис. Надајмо се да ћемо искористити фактор Пионир и задржати енергију. Тим се држи игре, посебно дефанзивно. Али од првог тренутка идемо дан за даном”.

У остатку разговора за шпански радио говорио је и о својим тренерским зачецима, Евробаскету, Рудију Фернандезу, итд.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама