Хокеј Хокеј/Извештаји

Звездин победнички низ прекинут након продужетака

У дерби мечу кола, а можда и целог ИХЛ такмичења, вечерас су снаге у Београду одмерили Црвена звезда и Цеље. Виђен је заиста одличан хокеј, а наши оклопници нису успели да остваре победу. Нажалост, изабраници Игора Косовића су доживели пораз након продужетка, мада су у регуларном делу били на корак од нове победе. Ипак, навијачи који су вечерас дошли у лепом броју (њих око стотину) наградили су наше хокејаше аплаузом на самом крају. Посебно желимо да истакнемо и младе навијаче Црвене звезде који су цело време пружали подршку нашим хокејашима.

СКХЛ Црвена звезда – ХК ЛедХ Цеље 3:4 (0:1, 1:0, 2:2, 0:1)

1/3
0:1 Минтаутискис 5:10 мин.
Одличан меч је виђен у првом периоду игре. Звезда је добро кренула, нападала, али је онда примила гол у 6. минути меча. Стрелац за 0:1 био је Минтаутискис. Наши оклопници су и даље покушавали да дођу до изједначења, али нису успевали да пронађу пут до мреже гостију из Цеља. Пред сам крај овог периода Цеље је имало играча више и једну фантастичну прилику за погодак, али је Звездин голман, Ранковић, бравурозно интервенисао и спречио госте да оду на два гола предности.

2/3
1:1 У. Новаковић (Лештарић) 22:49 мин.
Још бољи меч смо гледали у другом периоду. Зиаста је прштало на све стране, а једини гол је вишен у 23. минути. Лештариће је одлично асистирао Угљеши Новаковићу који је сместио плочицу у мрежу гостију за 1:1. До краја овог периода, голова је могло да буде на обе стране, али су голмани били на високом нивоу. Звезда је у једном моменту притискала свим могућим снагама, гол је дословно висио у ваздуху, али наши оклопници никако нису проналазили пут до мреже Цеља, па је резултат остао непромењен.

3/3
1:2 Каштелич 46:08
2:2 Крављанац (Динић) 48:14
3:2 Анић (Драговић, Лештарић)
3:3 Грахут
Све виђено у прве две трећине у последњој је виђено двоструко. Обострана жеља за победом, клизање, бодичеци и све оно што краси хокеј на леду приказали су Црвена звезда и Цеље. Цеље је преко Каштелича повело са 1:2, али су се црвено-бели головима Крављанца и Анића, не само вратили у меч, него и повели са 3:2. И када се очекивало да издрже последње нападе Цеља (гости су играли без голмана у последње 2 и по минуте), ипак је пак завршио у мрежи Ранковића, а стрелац за 3:3 био је Грахут.

Продужетак
3:4 Минтаутискис 63:15
У продужетку Звездини оклопници нажалост нису успели да постигну гол и забележе победу. Гости су у игри 3 на 3 из једног контранапада дошли пред гол Ранковића и Минтаутискас је успео да га матира и донесе два бода гостима из Цеља.

Београд: Ледена хала Пионир
Гледалаца: око 100
Судије: Николић, Пердув, Младеновић, Фазекаш
Искључења: Црвена звезда 6 мин., Цеље 2 мин. 

Црвена звезда: Ранковић, Степановић, Анић 1, Динић (1), Митровић, У. Новаковић 1, Подунавац, Драговић (1), Гвозденовић, Крављанац 1, Младеновић, Николић, Шпањевић, Лештарић (2), Милошевић, П. Новаковић, Стојановић, Цвик. Тренер: Косовић

Цеље: Ј. Бранднер, Гајшек, Бернард, С. Бранднер, Флајс (1), Голински, Грахут 1, Каштелич 1, Кепич, Колар (1), Кукович, Мерцина, Минтаутискис 2, Огризек, Столар (1), Штебих (1), Стебловник, Суботић. Тренер: Корен

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама