Hokej Hokej/Izveštaji

Zvezdin pobednički niz prekinut nakon produžetaka

U derbi meču kola, a možda i celog IHL takmičenja, večeras su snage u Beogradu odmerili Crvena zvezda i Celje. Viđen je zaista odličan hokej, a naši oklopnici nisu uspeli da ostvare pobedu. Nažalost, izabranici Igora Kosovića su doživeli poraz nakon produžetka, mada su u regularnom delu bili na korak od nove pobede. Ipak, navijači koji su večeras došli u lepom broju (njih oko stotinu) nagradili su naše hokejaše aplauzom na samom kraju. Posebno želimo da istaknemo i mlade navijače Crvene zvezde koji su celo vreme pružali podršku našim hokejašima.

SKHL Crvena zvezda – HK LedH Celje 3:4 (0:1, 1:0, 2:2, 0:1)

1/3
0:1 Mintautiskis 5:10 min.
Odličan meč je viđen u prvom periodu igre. Zvezda je dobro krenula, napadala, ali je onda primila gol u 6. minuti meča. Strelac za 0:1 bio je Mintautiskis. Naši oklopnici su i dalje pokušavali da dođu do izjednačenja, ali nisu uspevali da pronađu put do mreže gostiju iz Celja. Pred sam kraj ovog perioda Celje je imalo igrača više i jednu fantastičnu priliku za pogodak, ali je Zvezdin golman, Ranković, bravurozno intervenisao i sprečio goste da odu na dva gola prednosti.

2/3
1:1 U. Novaković (Leštarić) 22:49 min.
Još bolji meč smo gledali u drugom periodu. Ziasta je prštalo na sve strane, a jedini gol je višen u 23. minuti. Leštariće je odlično asistirao Uglješi Novakoviću koji je smestio pločicu u mrežu gostiju za 1:1. Do kraja ovog perioda, golova je moglo da bude na obe strane, ali su golmani bili na visokom nivou. Zvezda je u jednom momentu pritiskala svim mogućim snagama, gol je doslovno visio u vazduhu, ali naši oklopnici nikako nisu pronalazili put do mreže Celja, pa je rezultat ostao nepromenjen.

3/3
1:2 Kaštelič 46:08
2:2 Kravljanac (Dinić) 48:14
3:2 Anić (Dragović, Leštarić)
3:3 Grahut
Sve viđeno u prve dve trećine u poslednjoj je viđeno dvostruko. Obostrana želja za pobedom, klizanje, bodičeci i sve ono što krasi hokej na ledu prikazali su Crvena zvezda i Celje. Celje je preko Kašteliča povelo sa 1:2, ali su se crveno-beli golovima Kravljanca i Anića, ne samo vratili u meč, nego i poveli sa 3:2. I kada se očekivalo da izdrže poslednje napade Celja (gosti su igrali bez golmana u poslednje 2 i po minute), ipak je pak završio u mreži Rankovića, a strelac za 3:3 bio je Grahut.

Produžetak
3:4 Mintautiskis 63:15
U produžetku Zvezdini oklopnici nažalost nisu uspeli da postignu gol i zabeleže pobedu. Gosti su u igri 3 na 3 iz jednog kontranapada došli pred gol Rankovića i Mintautiskas je uspeo da ga matira i donese dva boda gostima iz Celja.

Beograd: Ledena hala Pionir
Gledalaca: oko 100
Sudije: Nikolić, Perduv, Mladenović, Fazekaš
Isključenja: Crvena zvezda 6 min., Celje 2 min. 

Crvena zvezda: Ranković, Stepanović, Anić 1, Dinić (1), Mitrović, U. Novaković 1, Podunavac, Dragović (1), Gvozdenović, Kravljanac 1, Mladenović, Nikolić, Španjević, Leštarić (2), Milošević, P. Novaković, Stojanović, Cvik. Trener: Kosović

Celje: J. Brandner, Gajšek, Bernard, S. Brandner, Flajs (1), Golinski, Grahut 1, Kaštelič 1, Kepič, Kolar (1), Kukovič, Mercina, Mintautiskis 2, Ogrizek, Stolar (1), Štebih (1), Steblovnik, Subotić. Trener: Koren

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama