Интервјуи Хокеј Хокеј/Вести ЦЗБГ

Разговори с поводом: Млади Звездини хокејаши (У12) говоре о себи и својим жељама

Фото: СКХЛ Црвена звезда (У12)

У договору са тренером селекције до 12 година, Марком Јулоским, наш портал је урадио први део мини разговора са младим хокејашима. Жеља је била да им прижимо прилику да (неки од њих) по први пут изађу у јавност и кажу нешто о себи и својим жељама.

Фото: Ненад Николић

Ненад Николић, луцидни нападач црвено-белих, на питање колико дуго тренира и кога највише воли да победи (од других клубова) рекао је:
“Тренирам осам година, а највише волим када победимо Партизан”.

Фото: Павле Рошуљ

Павла Рошуља, стаменог бека, смо питали колико дуго тренира и да ли му је тренер строг и какав однос има са њим. Павле каже:
“Тренирам седам година у Хокејашком клубу Црвена звезда. Тренер је строг када се ми не трудимо на леду и када се не понашамо дисциплиновано. Ја сам задовољан односом мене и мог тренера”.

Фото: Димитрије Илић

Димитрија Илића, убојитог нападача, питали смо колико дуго тренира, ко му је од хокејаша идол и кога највише воли да гледа од хокејашких екипа. Димитрије каже:
“Тренимар пет година, а идол ми је Јаромир Јагр. Од екипа највише волим да гледам када играју Бостон Бруинси”.

Фото: Виктор Гојковић

Колико дуго тренира и и да ли су му тренинзи тешки, питали смо и младог, вихорног, нападача Виктора Гојковића. Виктор каже:
“Хокеј тренирам 7 година, а тренинзи су напорни, али ми нису тешки”.

Фото: Стефан Матијевић

Стефана Матијевића, чврстог бека, такође смо питали колико дуго тренира, као и зашто воли хокеј на леду. Стефан каже:
“Хокеј тренирам две године. а почео сам када ми је било девет година. Волим хокеј јер је динамичан, мора брзо да се мисли и реагује. Често путујемо на турнире, а на путовањима се добро дружим са другарима хокејашима. Најбитније ми је да уживам у игри и да се добро забавим”.

Фото: Алек Спалевић

Спалевић Алек је последњи бедем Звеудине одбране или другим речима голман. Питали смо га колико дуго тренира, као и како је одлучио да буде голман и да ли је тешко бити на голу. Алек каже:
“Почео сам да тренирам хокеј са три и по године и након прве сениорске утакмице коју сам гледао уживо, одушевило ме је како је изгледао голман са свом опремом коју има на себи. Био је снажан и велики.
Пошто сам био јако мали, није постојала опрема за мене, па сам морао да сачекам годину и по дана.
Бити голман је веома захтевно јер цела екипа зависи од мене. Али је и забавно и занимљиво посматрати утакмицу и радовати се сваком постигнутом голу, бодрити саиграче и уживати у победи. Ја волим хокеј, волим утакмице и волим да радим са мојим тренером. Хокеј је најзабавнији и најинтересантнији спорт!”

Фото Андреј Марјановић

Андреј Марјановић и Немања Нешковић су играчи који су задужени да напуне противничку мрежу тј. нападачи су.
Андреја само питали колико дуго тренира и да ли воли да путује са клубом и у коју земљу.
“Тренирам хокеј шест година и да, волим да путујем са клубом, али је тешко одлучити се само за једну земљу пошто на путовањима упознајемо нове тимове. Ако би морао да се одлучим, рекао бих да је то путовање у Сарајево”.

Фото: Намања Нешковић

Немању смо исто питали колико дуго тренира и где би волео да игра када порасте. Немања каже:
“Ја сам први пут стао на клизаљке са три године, али сам почео да тренирам хокеј са четири године. Када порастем, жеља ми је да играм у НХЛ-у или некој другој професионалној лиги, а мој омиљени клуб је Монтреал Канађани”.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама