Кошарка Кошарка/Најава утакмица ЦЗБГ

Звезда започиње нови живот у мечу против Асвела

Осмо коло Евролига Звезда дочекује са променом на клупи. Душко Ивановић победу на дебију тражи против Асвела.

После шест неуспеха из седам одиграних утакмица руководство Црвене звезде посегло је за променама, пошто је Владимира Јовановића на клупи заменио искусни стручњак Душко Ивановић. Нови тренер црвено-белих недуго по преузимању команде суочиће се са првим ривалом, кад у четвртак гост у Хали Александар Николић буде француски шампион Асвел.

Клуб из Вилербана је у сезону ушао са појачаним буџетом и задржао Ти Џеј Паркера на клупи трећу годину. У Лиону је одрађен велики посао када је Нандо де Коло наговорен да се врати у матицу после одласка 2009. године. Искусном француском беку придружили су се Антоан Дио, Обасоан, Метјуз, Понс, Џексон-Катрајт.

Асвел је појачао рекет потписавши Жофрија Ловерња, али је Француз у мечу против Макабија доживео кидање укрштених лигамената десног колена па је морао на операцију. Клуб је празнину попунио ангажовањем Алекса Тајуса.

Асвел је тренутно тринаестопласирана екипа са три победе и четири пораза. Два тријумфа дошла су на гостујућем терену, што позива на опрез. Најпре су у тесном мечу славили у Валенсији (77:76), затим су сјајном игром укротили Басконију (87:61) када су сјајном игром направили серију 20-0 што је за шпански тим био ненадокнадив ударац. За сад последњи тријумф јесте онај из Болоње када су епским преокретом савладали Виртус (84:79).

Наш тим чека озбиљни задатак, пошто у тиму Асвела увек има расположеног појединца за игру. Најзапаженије роле одиграли су Јусуф Фол и Нандо де Коло. Посебно је незгодан центар који је Звезди већ правио доста проблема док је играо за Басконију. Занимљиво, тада га је тренирао Ивановић, па вероватно може да сугерише нашим играчима како да му се прилагоде.

Здравствени билтен у нашем саставу не олакшава посао новом тренеру. Никола Ивановић је зарадио повреду играјући за црногорску репрезентацију, а спекулише се о желудачним проблемима Радуљице и Стефана Марковића. Лука Митровић је због повреде против Бајерна пропустио претходне утакмице.

Све у свему, осмо коло Евролиге Звезда дочекује са ентузијазмом. Победа на дебију Душка Ивановића значила би прекид серије пораза у минула три меча и створила би повољнији амбијент за даљи ток такмичења.

Меч почиње у 19 часова, а судијска тројка биће у саставу Хуан Карлос Гарсија, Марћин Ковалски и Василики Царуха.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

 

Скочи на траку са алаткама