Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Чукарички – Црвена звезда 0:2 (0:1)

Остварили су веома важан тријумф фудбалери Црвене звезде на гостовању Чукаричком у оквиру заостале утакмице седмог кола Суперлиге Србије, а резултат је после 90 минута гласио 0:2. Гол за свако полувреме, с тим да је мрежу ривала начео Александар Катаи после сјајног центаршута Канге, а тачку на меч ставио Кингс Кангва након уигране акције и додавања Иванића. Пулени Милоша Милојевића су уписали нова три бода и сада смо на двоцифреној предности у односу на првог пратиоца на табели. 

 

Чукарички – Црвена звезда 0:2 (0:1)
 
Стадион: “ФК Чукарички”.
 
Судија: Срђан Јовановић. 
 
Стрелци: Катаи у 37. и Кангва у 84. минуту за Црвену звезду. 
 
Жути картони: Ковачевић, Стевановић, Ковач, Тошић, Лукић, Сисоко (Чукарички), Канга, Катаи (Црвена звезда).
 
Чукарички: Мићовић, Стевановић (од 80. Роган), Дрезгић, Ковачевић, Тошић, Сисоко, Доцић (од 80. Петковић), Ковач (од 66. Аџић), Овусу (од 62. Ендиаје), Ивановић (од 80. Лукић), Бадамоси. 
 
Резерве: Белић, Роган, Вујадиновић, Петковић, Лукић, Томовић, Миладиновић, Ендиаје, Аџић, Спасојевић. 
 
Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Милуновић, Панков (од 83. Драговић), Родић, Мијаиловић, Канга, Иванић, Митровић, Катаи (од 83. Саного), Пешић (од 14. Букари, а од 66. Кангва). 
 
Резерве: Васиљевић, Станковић, Драговић, Срнић, Саного, Крстичић, Кангва, Бен, Букари, Ибрахим, Мијатовић. 
 
Од момента када је лопта кренула са центра, као да се прескочило уводно “опипавање” снага, па је тако Звезда већ у другом минуту могла да дође до вођства. Центрирао је Гобељић са десног бока, Катаи је главом желео да асистира Митровићу, али није била згодна позиција за младог офанзивца кога је практично лопта погодила у чело, после чега је завршила поред гола. Наставили су црвено-бели да нападају, па је Пешић “намирисао” несигурност Дрезгића у 10. минуту, који се као последњи играч одбране оклизнуо, а наш нападач узео лопту и спринтом кренуо ка голу Мићовића, али је у последњем тренутку интервенисао Ковачевић и блокирао ударац. Није се та ситуација добро завршила по Пешића, с обзиром на то да се високи Нишлија повредио и да је Милојевић био принуђен да направи измену, те се на терен нашао Букари. 
 
Претили су фудбалери нашег тима и из слободног ударца, након што је Стевановић фаулирао брзоногог Митровића на двадесетак метара од гола, искоса са леве стране. Катаи је преузео одговорност, пребацио је живи зид, намучио и Мићовића, али погодио спољни део мреже у 27. минуту. Нешто касније је и Букари могао да искористи несмотреност Овусуа који је кренуо да дрибла испред казненог простора свог тима, али је ударац брзоногог Гањанина завршио у наручју Мићовића. Бивала је Звезда све конкретнија, а у 30. минуту је пречка била савезник Чукаричког. Одлично је Катаи дриблао у казненом простору домаћина, финтом тела надмудрио Дрезгића, пребацио лопту на леву ногу и силовито гађао са десетак метара, међутим, резултат се није променио. 
 
Није офанзива нашег тима јењавала, а у 34. минуту се Иванић сјајно позиционирао испред Ковачевића и са десетак метара у паду гађао након центаршута Канге, али је поново Мићовић био концентрисан. Упорност се исплатила фудбалерима нашег тима, а најзапаженији актер на терену – Александар Катаи, погодио је мрежу ривала, ипак велике заслуге за гол иду и Канги. Одлично је Габонац центрирао, Катаи се лукаво извукао на леву стативу, “поклонио” се и главом погодио даљи угао у 37. минуту. Већ у следећем нападу нашег тима, виђена је слична акција, где је поново Канга био у улози креатора, али је ударац главом Родића завршио поред стативе. До краја полувремена је запретио и Гобељић када је са ивице казненог простора у 44. минуту гађао преко гола…
 
Друго полувреме је почело жустро, са много дуела на терену, а у центру пажње био је и Борјан када је у 52. минуту сјајним дриблингом надмудрио Бадамосија, ипак, прва конкретна прилика је виђена пет минута касније. Искористио је Букари брзину у дуелу са Дрезгићем, претрчао га, али погодио спољни део мреже са десетак метара, из не тако лаке позиције, с обзиром да је отишао превише искоса. Лако је Звезда улазила у шансе када се лопта “дизала”, па је тако било и у 67. минуту. Родић је сјајно центрирао са левог бока, али као да су и Катаи и Митровић хтели да препусте један другом прилику за ударац, па је лопта завршила поред стативе. 
 
Тачка на меч стављена је после уигране акције нашег тима у 84. минуту. Све је кренуло од Кингса Кангве који је освојио лопту, проследио је Канги који је одмах пронашао Иванића, а он упутио оштар пас у петерац где је спремно чекао управо Кангва и рутински савладао Мићовића чиме су фудбалери нашег тима и дефинитивно решили све дилеме око победника.
 

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама