Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Čukarički – Crvena zvezda 0:2 (0:1)

Ostvarili su veoma važan trijumf fudbaleri Crvene zvezde na gostovanju Čukaričkom u okviru zaostale utakmice sedmog kola Superlige Srbije, a rezultat je posle 90 minuta glasio 0:2. Gol za svako poluvreme, s tim da je mrežu rivala načeo Aleksandar Katai posle sjajnog centaršuta Kange, a tačku na meč stavio Kings Kangva nakon uigrane akcije i dodavanja Ivanića. Puleni Miloša Milojevića su upisali nova tri boda i sada smo na dvocifrenoj prednosti u odnosu na prvog pratioca na tabeli. 

 

Čukarički – Crvena zvezda 0:2 (0:1)
 
Stadion: “FK Čukarički”.
 
Sudija: Srđan Jovanović. 
 
Strelci: Katai u 37. i Kangva u 84. minutu za Crvenu zvezdu. 
 
Žuti kartoni: Kovačević, Stevanović, Kovač, Tošić, Lukić, Sisoko (Čukarički), Kanga, Katai (Crvena zvezda).
 
Čukarički: Mićović, Stevanović (od 80. Rogan), Drezgić, Kovačević, Tošić, Sisoko, Docić (od 80. Petković), Kovač (od 66. Adžić), Ovusu (od 62. Endiaje), Ivanović (od 80. Lukić), Badamosi. 
 
Rezerve: Belić, Rogan, Vujadinović, Petković, Lukić, Tomović, Miladinović, Endiaje, Adžić, Spasojević. 
 
Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Milunović, Pankov (od 83. Dragović), Rodić, Mijailović, Kanga, Ivanić, Mitrović, Katai (od 83. Sanogo), Pešić (od 14. Bukari, a od 66. Kangva). 
 
Rezerve: Vasiljević, Stanković, Dragović, Srnić, Sanogo, Krstičić, Kangva, Ben, Bukari, Ibrahim, Mijatović. 
 
Od momenta kada je lopta krenula sa centra, kao da se preskočilo uvodno “opipavanje” snaga, pa je tako Zvezda već u drugom minutu mogla da dođe do vođstva. Centrirao je Gobeljić sa desnog boka, Katai je glavom želeo da asistira Mitroviću, ali nije bila zgodna pozicija za mladog ofanzivca koga je praktično lopta pogodila u čelo, posle čega je završila pored gola. Nastavili su crveno-beli da napadaju, pa je Pešić “namirisao” nesigurnost Drezgića u 10. minutu, koji se kao poslednji igrač odbrane okliznuo, a naš napadač uzeo loptu i sprintom krenuo ka golu Mićovića, ali je u poslednjem trenutku intervenisao Kovačević i blokirao udarac. Nije se ta situacija dobro završila po Pešića, s obzirom na to da se visoki Nišlija povredio i da je Milojević bio prinuđen da napravi izmenu, te se na teren našao Bukari. 
 
Pretili su fudbaleri našeg tima i iz slobodnog udarca, nakon što je Stevanović faulirao brzonogog Mitrovića na dvadesetak metara od gola, iskosa sa leve strane. Katai je preuzeo odgovornost, prebacio je živi zid, namučio i Mićovića, ali pogodio spoljni deo mreže u 27. minutu. Nešto kasnije je i Bukari mogao da iskoristi nesmotrenost Ovusua koji je krenuo da dribla ispred kaznenog prostora svog tima, ali je udarac brzonogog Ganjanina završio u naručju Mićovića. Bivala je Zvezda sve konkretnija, a u 30. minutu je prečka bila saveznik Čukaričkog. Odlično je Katai driblao u kaznenom prostoru domaćina, fintom tela nadmudrio Drezgića, prebacio loptu na levu nogu i silovito gađao sa desetak metara, međutim, rezultat se nije promenio. 
 
Nije ofanziva našeg tima jenjavala, a u 34. minutu se Ivanić sjajno pozicionirao ispred Kovačevića i sa desetak metara u padu gađao nakon centaršuta Kange, ali je ponovo Mićović bio koncentrisan. Upornost se isplatila fudbalerima našeg tima, a najzapaženiji akter na terenu – Aleksandar Katai, pogodio je mrežu rivala, ipak velike zasluge za gol idu i Kangi. Odlično je Gabonac centrirao, Katai se lukavo izvukao na levu stativu, “poklonio” se i glavom pogodio dalji ugao u 37. minutu. Već u sledećem napadu našeg tima, viđena je slična akcija, gde je ponovo Kanga bio u ulozi kreatora, ali je udarac glavom Rodića završio pored stative. Do kraja poluvremena je zapretio i Gobeljić kada je sa ivice kaznenog prostora u 44. minutu gađao preko gola…
 
Drugo poluvreme je počelo žustro, sa mnogo duela na terenu, a u centru pažnje bio je i Borjan kada je u 52. minutu sjajnim driblingom nadmudrio Badamosija, ipak, prva konkretna prilika je viđena pet minuta kasnije. Iskoristio je Bukari brzinu u duelu sa Drezgićem, pretrčao ga, ali pogodio spoljni deo mreže sa desetak metara, iz ne tako lake pozicije, s obzirom da je otišao previše iskosa. Lako je Zvezda ulazila u šanse kada se lopta “dizala”, pa je tako bilo i u 67. minutu. Rodić je sjajno centrirao sa levog boka, ali kao da su i Katai i Mitrović hteli da prepuste jedan drugom priliku za udarac, pa je lopta završila pored stative. 
 
Tačka na meč stavljena je posle uigrane akcije našeg tima u 84. minutu. Sve je krenulo od Kingsa Kangve koji je osvojio loptu, prosledio je Kangi koji je odmah pronašao Ivanića, a on uputio oštar pas u peterac gde je spremno čekao upravo Kangva i rutinski savladao Mićovića čime su fudbaleri našeg tima i definitivno rešili sve dileme oko pobednika.
 

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama