Хокеј Хокеј/Вести

ЗВЕЗДА КРЕЋЕ АМБИЦИОЗНО У НОВУ СЕЗОНУ: Легенде међу тренерима, црвено-бела школа хокеја отворила врата будућим асовима!

На почетку сезоне у којој жели да настави са традицијом развоја младих хокејашких талената, али и да забележи запажен резултат у регионалној лиги коју игра са екипама из Словеније и Хрватске, Хокејашки клуб Црвена звезда појачао је свој тренерски кадар двојицом легендарних бивших играча. У клуб су се у улози тренера вратили најбољи српски играч свих времена и признати тренер Игор Косовић (сениори) и легендарни репрезентативни бек Игор Трифуновић (млађе категорије).

Амбициозни пројекат под управом новог спортског руководства ХК Црвена звезда на челу са Ненадом Стојковим, који је дошао да помогне Црвеној звезди из Канаде у којој је као спортски функционер провео неколико деценија, за циљ има унапређење резултата сениорског тима, укључујући освајање титуле националног шампиона изгубљене прошле сезоне од ХК Војводина, али и искорак на регионалној сцени, у оквиру регионалне “Интернатионал Хоцкеy Леагуе”, лиге коју Црвена звезда игра са тимовима попут Јесеница, Триглава из Крања, Војводине и Селецт Теам Хрватска.

Како би младим талентима из свог сениорског састава пружили најбољу тренерску подршку у остваривању врхунских резултата, руководство се одлучило да ангажује играчку легенду и једног од најбољих српских и регионалних тренера Игора Косовића, који је већ у првим утакмицама против Јесеница и Славије из Љубљане забележио одличне резултате и наговестио да његов долазак може Звезду да одведе у борбу за трофеј регионалног првака и, још важније, врати публику у Ледену дворану “Пионир”.

У жељи да рад са млађим категоријама подигне на још виши ниво, ХК Црвена звезда је ангажовала тренера Дена Реју из Канаде, који је део своје тренерске каријере провео и као помоћни тренер репрезентације Кине на Олимпијским играма у Пекингу. Раме уз раме са њим, тренерски кадар је појачао Игор Трифуновић (на слици), легендарни бек Црвене звезде и националног тима, који ће играчима омладинског погона преношењем свог знања и искуства помоћи у стасавању за дрес првог тима Звезде у наредним годинама.

Хокејашки клуб Црвена звезда и ове године наставља да регрутује дечаке и девојчице узраста од 4 до 7 година у своју Школу хокеја у Леденој хали Пионир. У склопу Школе хокеја, будући ледени оклопници имају прилику да направе прве кораке на леду у оквиру школе спортског клизања, а одмах затим и да обуку хокејашку опрему и опробају се у основама хокеја на леду, маштајући да једнога дана постану првотимци Црвене звезде.

Родитељи заинтересовани да упишу своје дете у Школу хокеја ХК „Црвена звезда“ могу позвати телефон 064/858 0 104 или писати на адресу клуба khkcz@ptt.rs.

Извор: Mondo.rs

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама