Hokej Hokej/Vesti

ZVEZDA KREĆE AMBICIOZNO U NOVU SEZONU: Legende među trenerima, crveno-bela škola hokeja otvorila vrata budućim asovima!

Na početku sezone u kojoj želi da nastavi sa tradicijom razvoja mladih hokejaških talenata, ali i da zabeleži zapažen rezultat u regionalnoj ligi koju igra sa ekipama iz Slovenije i Hrvatske, Hokejaški klub Crvena zvezda pojačao je svoj trenerski kadar dvojicom legendarnih bivših igrača. U klub su se u ulozi trenera vratili najbolji srpski igrač svih vremena i priznati trener Igor Kosović (seniori) i legendarni reprezentativni bek Igor Trifunović (mlađe kategorije).

Ambiciozni projekat pod upravom novog sportskog rukovodstva HK Crvena zvezda na čelu sa Nenadom Stojkovim, koji je došao da pomogne Crvenoj zvezdi iz Kanade u kojoj je kao sportski funkcioner proveo nekoliko decenija, za cilj ima unapređenje rezultata seniorskog tima, uključujući osvajanje titule nacionalnog šampiona izgubljene prošle sezone od HK Vojvodina, ali i iskorak na regionalnoj sceni, u okviru regionalne “International Hockey League”, lige koju Crvena zvezda igra sa timovima poput Jesenica, Triglava iz Kranja, Vojvodine i Select Team Hrvatska.

Kako bi mladim talentima iz svog seniorskog sastava pružili najbolju trenersku podršku u ostvarivanju vrhunskih rezultata, rukovodstvo se odlučilo da angažuje igračku legendu i jednog od najboljih srpskih i regionalnih trenera Igora Kosovića, koji je već u prvim utakmicama protiv Jesenica i Slavije iz Ljubljane zabeležio odlične rezultate i nagovestio da njegov dolazak može Zvezdu da odvede u borbu za trofej regionalnog prvaka i, još važnije, vrati publiku u Ledenu dvoranu “Pionir”.

U želji da rad sa mlađim kategorijama podigne na još viši nivo, HK Crvena zvezda je angažovala trenera Dena Reju iz Kanade, koji je deo svoje trenerske karijere proveo i kao pomoćni trener reprezentacije Kine na Olimpijskim igrama u Pekingu. Rame uz rame sa njim, trenerski kadar je pojačao Igor Trifunović (na slici), legendarni bek Crvene zvezde i nacionalnog tima, koji će igračima omladinskog pogona prenošenjem svog znanja i iskustva pomoći u stasavanju za dres prvog tima Zvezde u narednim godinama.

Hokejaški klub Crvena zvezda i ove godine nastavlja da regrutuje dečake i devojčice uzrasta od 4 do 7 godina u svoju Školu hokeja u Ledenoj hali Pionir. U sklopu Škole hokeja, budući ledeni oklopnici imaju priliku da naprave prve korake na ledu u okviru škole sportskog klizanja, a odmah zatim i da obuku hokejašku opremu i oprobaju se u osnovama hokeja na ledu, maštajući da jednoga dana postanu prvotimci Crvene zvezde.

Roditelji zainteresovani da upišu svoje dete u Školu hokeja HK „Crvena zvezda“ mogu pozvati telefon 064/858 0 104 ili pisati na adresu kluba khkcz@ptt.rs.

Izvor: Mondo.rs

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama