Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Црвено-бели допутовали у Мадрид

Кошаркаши Црвене звезде мтс допутовали су у Мадрид где их у петак од 20.45 очекује меч 4.кола Евролиге против једног од фаворита за највиши пласман екипе Реала.

Црвено-бели ће у четвртак увече тренирати у „Визинк Центру“ дворани у којој ће у петак увече одиграти утакмицу против екипе коју су знали у прошлости да изненаде управо на њеном паркету.

Времена за било какву анализу утакмице у Виторији нема, дупло коло доноси убрзан ритам у коме је први циљ освежити екипу и припремити је за наредни меч, у коме ће Црвена звезда играти без Немање Недовића, али ће дебитовати Лука Вилдоза, аргентински плејмејкер који је регистрован и може да наступа за наш клуб у свим такмичењима.

Тренер Владимир Јовановић: – Добро знамо ко је Реал, изванредна екипа која је годинама на окупу, и још појачана са неколико изванредних индивидуалаца. Покривени су на свакој позицији са неколико играча. Када се на све то дода да нас дочекују на свом терену, јасно је да нас очекује тешка утакмица. За почетак желимо да одиграмо добру утакмицу, бољу од оне претходне у Виторији. Немамо пуно времена, али покушаћемо да се освежимо и припремимо – рекао је тренер црвено-белих који је најавио да ће Лука Вилдоза бити у протоколу на сутрашњој утакмици.

Бранко Лазић: – Прво дупло коло Евролиге, знамо име, рејтинг и квалитет противника, али сигурно нећемо изаћи на терен са намером да се предамо, већ да одиграмо добру утакмицу, и ако се укаже шанса дођемо до резултата. Нисмо још комплетни, полако склапамо тим после повреда, ни распоред који је изузетно тежак на старту ЕЛ сезоне нам не иде у прилог. Али, идемо корак по корак, очекује нас још много утакмица и потребно је мало стрпљења да будемо на нивоу који сви желимо. О Реалу не треба трошити речи, изванредна екипа, један од фаворита за трофеј, екипа покривена на свакој позицији од бекова до центара. Желимо да одиграмо чврсто, ангажовано и да видимо зашта ће то бити довољно у овом тренутку – рекао је Лазић.

Екипа ће тренирати у „Визинк центру“ у четвртак увече, као и на дан утакмице, а повратак у Београд планиран је за суботу.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама