Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Басконија тројкама нанела пораз Црвеној звезди

Кошаркаши Црвене звезде мтс поразом су започели дупло коло у Шпанији. Пораз нашој екипи је нанела Басконија резултатом 92:75 (23:24, 19:23, 17:10, 33:18). Звезда је готово цео меч била равноправан противник, међутим 19 тројки домаћина су потпуно преломили меч у последњој деоници.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде је био Лука Митровић са 17 поена (уз 8 скокова),пратио га је Добрић који је убацио 14 поена, док су Бентил и Ивановић додали 11.

Сјајна кошарка виђена је одмах у првој деоници која је била изузетно ефикасна. Обе екипе су расположене ушле у меч, док је одбрана била нешто слабија на обе стране. Лука Митровић и Стефан Марковић били су заслужни за добру организацију напада црвено-белих, док је поентерски предњачио Бентил са 10 поена. Наши кошаркаши су овај део игре завршили са поеном предности (23:24).

Друга четвртина настављена је у истом ритму, на обе стране. Црвена звезда је била доста бољи противник, али је домаћина у животу држао маестрални Маркус Хаувард који је већ на половини утакмице имао 19 поена. Упркос томе, наша екипа је контролисала утакмицу, проналазила рационална решења у нападу која су јој донела резултатску предност.

Повратак Стефана Марковића из повреде био је значајан за Звезду, што се видело у игри којом је он изванредно командовао. Већ на полувремену су била три двоцифрена играча, Митровић 13 поена (уз 6 скокова), док су Добрић и Бентил додали по 10. Црвено-бели су на паузу отишли са пет поена предности (42:47).

Почетак другог полувремена је са собом донео велике проблеме који су се огледали у јако лошем нападу наше екипе, која није постигла кош преко четири минута на почетку треће деонице. Предност са полувремена се врло брзо истопила, међутим ни Басконија није у потпуности успела да дође до своје препознатљиве игре у нападу, те је њихова највећа преност у овом делу игре износила шест разлике (59:53). Крајем деонице Звезда је успела да се опорави, што је резултирало егалом (59:57).

Упркос нешто лошијој игри Црвене звезде, екипа Басконије је у последњој деоници успевала да погађа немогуће шутеве за три поена који су јој донели двоцифрену предност (75:64). Изабраници Владимира Јовановића су наставили да се боре, а захваљујући Филипу Петрушеву који је постигао 8 уазстопних поена разлика је смањена на 6 поена три минута пре краја. Међутим, домаћа екипа је наставила са погађањем тешких шутева који су преломили утакмицу.

Кк Црвена звезда мтс: Холанд, Лазаревић, Адамс 3, Митровић 17, Лазић 2, Мартин 2, Добрић 14, Радуљица, Ивановић 11, Марковић 5, Петрушев 10, Бентил 11;

Басконија: Хаувард 30, Томпсон 18…

Црвено-бели су били ослабљени на бековским позицијама, јер су изостајали Немања Недовић и Лука Вилдоза који није био регистрован за овај меч.

Екипа Црвене звезде путује у четвртак у раним јутарњим часовима путује у Мадрид на утакмицу са екипом Реала која је на програму у петак.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама