Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Пораз Црвене звезде у драматичној завршници и пуном Пиониру

Кошаркаши Црвене звезде мтс доживели су пораз на свом паркету од Панатинаикоса у изузетно неизвесној завршници резултатом 75:77 (24:18, 14:24, 18:15, 19:20).
Пред крцатом двораном „Александар Николић“ најефикаснији у екипи Црвене звезде је био Бен Бентил са 18 поена (6 скокова). Запажену ролу је имао Хасан Мартин који је уписао 12 постигнутих поена.

Изостанак два важна играча на позицијама 1 и 2 (Недовић, Марковић) много се осетио у преломним тренуцима меча, када је Звезда била на корак да преломи ову тврду и неизвесну утакмицу у своју корист.

Препуна дворана “Александар Николић” је са великом еуфоријом дочекала почетак прве овосезонске утакмице у Евролиги на свом терену. Са том енергијом су и кошаркаши Црвене звезде ушли у меч, јако од самог почетка. Одличном игром у нападу, домаћин је стигао до ране предности од 11:6. Обе екипе су наставиле да играју у сјајном ритму, те су навијачи гледали одличну кошарку. Чак седам играча. црвено-белих се уписало у стрелце, што је резултирало изузетно ефикасном првом деоницом која је припала Звезди 24:18.

Друга четвртина је била лоша за нашу екипу која није успевала да пронађе адекватна решења у фази напада, док су гости из Атине пронашли свој ритам игре који их је одвео до преокрета. На полувреме се отишло предношћу Панатинаикоса (38:42).

У другом полувремену Црвена звезда је поново дошла до своје одличне игре, налик оној из прве деонице. Одбрана је деловала изузетно затегнуто, што је Звезду поново враћало у вођство (54:52). Велика борба и егал обележио је овај део игре, а у последњу деоницу су гости ушли са поеном предности (56:57).

Црвена звезда је сјајно отворила последњу деоницу, у којој је успела потпуно да неутралише игру Панатинаикоса. У појединим моментима црвено-бели су имали пет поена предности (68:63) (73:68)и деловало је да јако мало недостаје да се сломи противник и забалежи победа. Међутим, дефицит на позицији плејмејкера кренуо је да утиче на домаћу екипу и постепено се губила контрола (и предност). Тројка на истеку напада, офанзивни скок противника лопте у завршници утакмице, коштале су Црвену звезду несрећног пораза пред својим навијачима.

КК Црвена звезда мтс: Холанд 4, Лазаревић, Адамс 5, Митровић 8, Лазић 6, Мартин 12, Добрић 7, Радуљица 3, Ивановић 7, Петрушев 5, Топић, Бентил 18;

Панатинаикос: Григонис 17, Гудаитис 12…

Тренер КК Црвена звезда мтс Владимир Јовановић: – Хвала навијачима на сјајној подршци, давали су нам енергију са трибина. Нажалост, нисмо то успели да искористимо за победу. Добро смо почели на обе стране терена, друга четвртина је била кључна, направили смо неке грешке, имали изгубљене лопте, промашаје, одбрана није била на нивоу. Посебно када смо повели са пет поена разлике у последњој деоници. Промашили смо неке важне шутеве у завршници и направили смо неке глупе грешке и дали смо им шансе да поентирају у транзицији. Имали смо пет разлике и лопту, промашили неки шут, изгубили неке лопте на начин на који није смело да се догоди, дали су важну тројку, имали су скок који је можда и пресудио, на крају смо имали и шут за победу на два разлике, промашили смо, имали смо пенале за нерешено, промашили смо једно. Вероватно нисмо ни заслужили када се све то деси, те две изгубљене лопте су одлучиле, требало је другачије то да приведемо крају. Имамо велике проблеме са повређеним играчима, то се одразило на организацију игре. Фалио нам је играч да стане на лопту, плејмејкер, то је нешто са чим живимо и шта смо знали. Веровали смо у те играче, да могу да пронађу пут до тог једног коша који је вероватно одлучио победника – рекао је тренер црвено-белих на конференцији за медије.

Тежак распоред на отварању сезоне се наставља, те Црвену звезду у недељу очекује јако важан меч против Цедевита-Олимпије у Љубљани, дерби 3. кола АБА лиге, а већ током наредне недеље и дупло коло у Евролиги у Виторији и Мадриду.

Извор: ККЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама