Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Спартак 3:0 (3:0)

Фудбалери Црвене звезде су савладали екипу Спартака резултатом 3:0, у оквиру 14. кола националног шампионата. Изабраници Милиша Милојевића су питање победника решили већ након првих 45 минута, када је два пута погађао одлични Марко Гобељић, а пратио га је Кингс Кангва, који се у стрелце уписао пред одлазак на паузу.

 

Црвена звезда – Спартак 3:0 (3:0)

Стадион: „Рајко Митић“

Гледалаца: 4.468.

Судија: Никола Ђорђевић.

Стрелци: Гобељић у 20. и 37. и Кангва у 41 .минуту.

Жути картони: Мијаиловић (Црвена звезда), Хрстић (Спартак).

Црвени картон: Стајковић (Спартак).

Црвена звезда: Борјан, Гобељић (од 62. Родић), Драговић (од 62. Панков), Ераковић, Срнић, Мијаиловић, Кангва, Канга (од 46. Пруцев), Бен, Катаи (од 62. Николић), Пешић (од 79. Митровић).

Резерве: Поповић, Панков, Богдановић, Родић, Крстичић, Николић, Иванић, Пруцев, Ибрахим, Митровић, Кулибали.

Спартак: Манојловић, Шимура, Богићевић (од 87. А. Ђурасовић), А. Ђурасовић, Срећковић (од 58. Босић), Хрстић (од 58. Обрадовић), Бијеловић (од 79. Стајковић), Виторовић, Танасин, Остојић, Тумбасевић (од 58. Абрахам).

Резерве: Дубљанић, Тодороски, Баксеванос, Абрахам, Босић, Стајковић, Митровић, А. Ђурасовић, Емсанга, Обрадовић.

Изабраници Милоша Милојевића су ушли у утакмицу веома директно и нападачки. Вршили су црвено-бели константан притисак на дефанзивну линију гостију од првог минута, а први је у деветом минуту запретио Мијаиловић, када је „опалио“ са дистанце, али је лопта завршила поред десне стативе. Ипак, притисак наших првотимаца се исплатио у 20. минуту. Катаи је у свом стилу дошао до ивице казненог простора и оставио лопту за Марка Гобељића, који је добро „отворио“ стопало и погодио леву страну гола.  

Мрежа гостију из Суботице се затресла и два минута касније, али је сјајан погодак Катаија поништен због недозвољене позиције. Сјајну форму, Марко Гобељић је крунисао другим поготком на мечу у 37. минуту. Бен је добро центрирао из угла, лопта се одбила на ивицу шеснаестерца, а десни бек нашег клуба се одлично снашао и из прве снажно погодио у ближи угао, иза леђа немоћног Мијаиловића. Голеада се наставила четири минута касније, поново након корнера. Канга је сјајно центирао, а у гужви је лопта дошла до Кангве којем није било тешко да из близине снажно „опали“ у ближи угао.

Мењао је Милош Милојевић на полувремену, па је тако прилику да дебитује у наставку добио млади руски интернационалац Јегор Пруцев. Играло се нешто мирније од старта другог полувремена, а црвено-бели су мирном пас игром контролисали дешавања на терену. Наставио је стратег нашег тима да „меша“ карте, па су тако прилику добили и Вељко Николић, Радован Панков и Милан Родић.

Могао је Кангва да се по други пут упише у стрелце у 67. минуту, када је Бен добро центрирао а замбијски интернационалац главом шутирао, међутим, лопта је завршила поред десне стативе. Талентоваи Пруцев је могао деби да крунише поготком два минута касније. Сјајно је Срнић центрирао на другу стативе, Пешић је спустио главом, а руски интернационалац је у паду снажно шутирао у ближи угао, ипак, само преко гола.

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама