Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Храбра Црвена звезда остала без подвига у Истанбулу

Кошаркаши Црвене звезде мтс нису успели да направе велико изненађење на старту нове сезоне у Евролиги. Црвено-бели су доживели пораз у Истанбулу од актуелног двоструког првака Европе екипе Анадолу Ефеса резултатом 72:59 (17:14,18:20,21:16,16:9).

Најефикаснији у редовима Звезде је био Бентил са 13 постигнутих поена. Пратили су га Ивановић и Адамс са по 9 поена.

Изабраници Владимира Јовановића су врло борбено и мотивисани отворили меч. Одбрана је деловала изузетно чврсто, чему иде у прилог да је Ефес своје прве поене постигао тек у петом минуту утакмице.

Домаћин је у неколико момената показао зашто је двоструки узастопни шампион Евролиге, међутим црвено-бели су успели да неутралишу све њихове квалитете. Изузетно стрпљивом игром на оба краја терена, Звезда је успела да прво полувреме заврши у егалу (35:34). Напад је деловао добро иорганизовано, што говори податак да се у стрелце уписало чак осам играча нашег тима, а најефикаснији је био Бентил са 8 поена.

Овај део игре обележио је осим добре игре црвено-белих и деби младог Николе Топића у Евролиги, који је одлично искористио своје минуте.

Екипа Црвене звезде је у истом темпу наставила да игра и трећу четвртину. Промашени отворени шутеви уз благу несигурност у нападу, коштали су нашу екипу нешто слабије деонице која је припала домаћину (21:16). Са друге стране, велики индивидуални квалитет играча Ефеса је дошао до изражаја, те је пре свих Мицић погађао изузетно тешке шутеве, док су у неколико наврата и судије донеле неколико спорних и проблематичних одлука које су помогле домаћину да се “одлепи”.

Проблеми су настали у последњој четвртини, на првом месту у нападу, када екипа Црвене звезде није могла да одговори на изузетно брзу игру домаћина. Ефес је брзо стигао до двоцифрене предности коју је успео да задржи до краја меча.

Један од разлога пораза је без сумње изостанак првих нападача у тиму, Немање Недовића и Огњена Добрића, који због повреда нису отпутовали са екипом у Истанбул, док су ван протокола остали Радуљица и Илић.

КК Црвена звезда мтс: Холанд, Лазаревић 6, Адамс 9, Митровић 3, Лазић 5, Мартин 8, Ивановић 9, Марковић, Кузмић, Петрушев 6, Топић, Бентил 13;

Анадолу Ефес: Клајбурн 19, Мицић 16, Бобуа 10…

Времена нема, пред екипом Црвене звезде је изузетно важан меч у регионалној лиги меч. У понедељак од 18 часова у дворани “Александар Николић” гостује екипа Будућности, у дербију 2. кола АБА лиге. Екипа се из Истанбула враћа у суботу, и одмах почиње припреме за ту утакмицу.

Карте за утакмицу у понедељак налазе се од четвртка у продаји. Дођите и помозите црвено – белима да дођу до важне победе пред београдски евролигашки деби!

Након тога, црвено-бели ће 13.10 дочекати Панатинаикос у другом мечу Евролиге.

Извор: ККЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама