Кошарка Кошарка/Женска кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Краљевчанке изненадиле црвено-беле на старту сезоне

Кошаркашице Црвене звезде мтс поражене су у 1.колу нове сезоне ЖКЛС у Краљеву од домаће екипе 67-60 (14-15, 20-15, 16-15, 17-15).

Поново 5.октобар и поново пораз на отварању сезоне. Као и пре тачно три године против Радивој Кораћа, овог пута црвено-беле су поклекле у Краљеву.

Нису ушле у нову сезону комплетне, и поред дебија четири од пет појачања, Снежана Богићевић је у процесу опоравка, а изостала је и Милина Мишељић због повреде.

Краљевчанке су веома мотивисане ушле у меч, пред својом публиком, предвођене прекаљеном Драганом Гобељић, која је постигла прве поене у новој сезони, Тамаром Рајић, појачањем из САД, Андреом Изли и повратницом под обручем, Иваном Брајковић. Црвена звезда је сезону почела у петорци: Катанић, Наумчев, Чолић, Зечевић, Бојовић.

Најискусније су започеле утакмицу поенима, Гобељић на једној, Чолић на другој страни. Први период игре је протекао у игри кош за кош, промашеним зицерима и изгубљеним лоптама. Краљево је имало најосетнију разлику (9-6), Невена Наумчев брзо узвратила тројком, а новом тројком донела и предност 11-12. Драгана Гобељић је узвратила на другој страни, али је Фостин Аифува након офанзивног скока и фаула, са пенала сачувала предност Црвеној звезди за крај прве четвртине, 14-15.

У другом периоду Краљево је поново стигло до вођства, карактеристично, великим бројем покушаја за три поена, и успешним овог пута. Трио Гобељић-Рајић-Изли је водило домаћина до предности на полувремену 34-30.

Два пута током меча Краљевчанке су имале девет поена разлике, црвено-беле се враћале у игру, а имале и предност током последње четвртине серијом 8-0, али су пропустиле велики број прилика под кошем. У узбудљивој завршници, на 20 секунди пре краја, при резултату 64-60, Невена Наумчев је добила техничку грешку, помало чудну, затим није била два пута прецизна са пенала, а Краљево је у контри потврдило победу за 67-60.

Са 15 поена најефикаснија је била Александра Катанић, Невена Наумчев је убацила 13, Снежа Чолић 10, Тина Јаковина 9.

Црвену звезду наредне недеље очекује квалификациони турнир за Евролигу који ће се одржати у Београду, у хали у Железнику.

Црвена звезда: Наумчев 13 (5ск 3ас), Хал 5 (2ск 2ас), Чорто, Милановић, Зечевић (1ск), Катанић 15 (4ск 6ас), Недељков (3ск), Јевтовић, Бојовић 2 (2ск), Јаковина 9 (6ск 3ас), Чолић 10 (3ск 6ас), Аифува 6 (2ск 1блк). Тренер: Драган Вуковић.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама